PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Με 9,4% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 9,4 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB ενώ το Κίνημα Αλλαγής κατατάσσεται στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό. Βάσει των στοιχείων, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες ζητά να προκηρυχθούν πρόωρα ή άμεσα εκλογές.

Οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB σε πανελλαδική έρευνα που έγινε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από την 1η έως την 8η Δεκεμβρίου δείχνουν για την πρόθεση ψήφου ότι η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,7%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3% και έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 10,1%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,8%, το ΚΚΕ 6,5% ενώ Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ λαμβάνουν κάτω από 3%. Επισημαίνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,8%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με συντριπτική διαφορά (55,6%) έναντι 17,4% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, σχεδόν 1 στους 2 ζητά να προκηρυχθούν άμεσα ή πρόωρα.

Καταλληλότερες για πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,7% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22,1%. Το 40,1% των ερωτηθέντων, πάντως, απαντά κανείς από τους δύο.

Αναφορικά με το οικογενειακό εισόδημα των πολιτών, η έρευνα δείχνει ότι το 68% των Ελλήνων ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις βασικές προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ το 12,7% δηλώνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτές.

Σχετικά με τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, το 87,2% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment