PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μεγάλη παραμένει η ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ


Μεγάλη παραμένει η ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ευρεία αποδοχή σε κεντρώους και κεντροαριστερούς. Αυτό προκύπτει από τη νέα δηοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», στην οποία οι πολίτες εκφράζουν τη γνώμη τους και για την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 5,8% και πολύ κοντά το ΚΚΕ με 5%. Η Ελληνική Λύση είναι στην έκτη θέση με 4,8%, ενώ 4% συγκεντρώνει και το ΜεΡΑ 25.

Όσον αφορά στη στάση των πολιτών απέναντι στον πρωθυπουργό, το 65% αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. Το ποσοστό απήχησής του στους κεντρώους αγγίζει το 71% και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους το 52%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, 66% των ερωτηθέντων να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη γι αυτόν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 41% θετικές γνώμες και 65% αρνητικές.

Στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 30 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (48% – 18%).

Παράλληλα το 59% συμφωνεί με την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment