PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κάλπες τώρα θέλει το 65%


Να πάει άμεσα η χώρα σε κάλπες επιθυμεί η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «protothema.gr».

Παράλληλα απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών -απέναντι στην οποία είναι μάλιστα πιο αρνητικοί οι νεότεροι- ενώ πιστεύει ότι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν προσυμφωνημένο.

Στην ερώτηση «Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» το 65,5% επιλέγει το δεύτερο, ενώ μόνο το 29,7% απαντά ότι προτιμά η κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% λέει «δεν απαντώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 68,3% θεωρεί ότι η αποχώρηση ήταν προσυμφωνημένη, ενώ μεγάλο ποσοστό (65,3%) εκτιμά ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις. Αντιθέτως μόλις το 21,4% πιστεύει ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ευνοείται.

Στο ερώτημα για το πώς αξιολογούν οι Έλληνες τη Συμφωνία των Πρεσπών με βάση τα όσα γνωρίζουν, μόλις 26,5% δηλώνουν πως είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ το 69,6% τη θεωρεί αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 824 νοικοκυριών από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment