PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων


Τέστ για το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου αποτελεί η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Τέστ για το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου αποτελεί η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 11 Ιανουαρίου θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 1, 5 δις ευρώ, λήξεως 15 Ιουλίου 2011.

Η έκδοση αυτή των εντόκων γραμματίων διενεργείται καθώς τα spread των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα όπως και αυτά άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών θα δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες αποταμιευτές να προμηθευτούν τα έντοκα γραμμάτια με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα τα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 έως και Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011.

Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment