PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου: Στο ίδιο έργο θεατές…


Ανακοίνωση από τη Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς:

Αγαπητοί γονείς καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερέστερη θέση να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχιας, της φοροληστείας.

Να μην αποδεχτούμε ότι «σε μια οικογένεια η ανάγκη του ενός μπορεί να γίνει η έλλειψη του άλλου». Αυτός που βάζει φρένο στις ανάγκες μας δεν είναι μέσα στην οικογένειά μας. Είναι αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και ζουν μέσα στη χλιδή.

 

Αγαπητοί γονείς,

Το υπουργείο Παιδείας φέτος πραγματοποίησε αλλαγές στα σχολεία, εφαρμόζοντας τις οδηγίες/επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, κάνοντας το σχολείο φθηνό για το κράτος και ακριβό για τους γονείς.

Είναι  πρόκληση και υποκρισία, η κυβέρνηση

  • να προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται.
  • να λέει ότι νοιάζεται ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο, τη στιγμή που αφαιρεί αυτό το δικαίωμα από όλα τα παιδιά που έχουν έναν ή δύο γονείς που δεν μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας ή ανασφάλιστους εργαζόμενους
  • από τη μια να υπόσχεται 20.000 μόνιμους διορισμούς κι από την άλλη αυτοί να μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις
  • Να επιβάλλει την ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες, αν και γνωρίζει πως πρόκειται για μια βαθιά αντιπαιδαγωγική καιαντιεκπαιδευτική ενέργεια
  • να διακηρύττει ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου», ενώ στην πραγματικότητα να περιορίζει τα ολοήμερα και να περικόπτει χιλιάδες διδακτικές ώρες, οδηγώντας τελικά τα σχολεία να διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και με όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν».
  • Να καταργεί διθέσια νηπιαγωγεία με λιγότερα από 14 νήπια, να ανοίγει το δρόμο για συμπτύξεις νηπιακών τμημάτων και ενδεχομένως κατάργηση νηπιαγωγείων.
  • Να μεγαλώνει το διάλλειμα στα γυμνάσια με μοναδικό σκοπό, την μείωση των θέσεων των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τις αναγκαίες παιδαγωγικές συνθήκες οργάνωσης ενός σχολείου.
  • Να ορίζει αυστηρά κατώτατα όρια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μαθητές που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομάδα προσανατολισμού που επιλέγουν ή ακόμα χειρότερα, να υπάρξουν μαθητές που θα να αναγκαστούν να παρακολουθήσουν άλλη ομάδα προσανατολισμού από αυτή που θα επέλεγαν κανονικά.
  • Με τροπολογία επιχειρεί να επιφέρει αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (υποβάθμιση ειδικών παιδαγωγικών προσόντων που απαιτεί η Ειδική Αγωγή με τη θεσμοθέτηση τοποθέτησης στην Ειδική Αγωγή εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης που … «περισσεύουν»).
  • Να κλείνει τα μάτια στα χρόνια κτηριακά προβλήματα, στην καθαριότητα, τις μεταφορές των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, τον υποσιτισμό.

Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνη  έχουν  τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά  και όλες οι  προηγούμενες. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια σε εμάς και τα παιδιά μας, την κάνουν συνειδητά και όχι από ανικανότητα.

Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του

και απαιτεί την μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά του!

Αγαπητοί γονείς

Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Σήμερα η απάντηση του κάθε συλλόγου, της Ένωσης, στα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται πρέπει να είναι άμεση με οργάνωση του αγώνα παντού.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά περιοχή, να σχεδιάσουν την δράση τους για το επόμενο διάστημα, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Να πάρουν άμεσα μέτρα οργάνωσης της πάλης, με άμεση συνεδρίαση των ΔΣ, με γενικές συνελεύσεις.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

  • Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς .
  • 20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
  • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων,
  • Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
  • Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων.
  • Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών- φοιτητών με τα ΜΜΜ.
  • Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
  • Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές.

Αυτόν τον κόσμο, με τη δύναμη της γνώσης

μπορούμε να τον εξηγήσουμε

Με την οργάνωση της πάλης μπορούμε να

τον αλλάξουμε!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment