PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός


Για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα εργαστεί ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ, όπως υποσχέθηκε την Παρασκευή στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα εργαστεί ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ, όπως υποσχέθηκε την Παρασκευή στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ, πλέκοντας το εγκώμιο των “μαρτύρων” της επανάστασης στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου.

Ο Σάραφ, πρώην υπουργός Μεταφορών, διορίστηκε στη θέση του πρωθυπουργού από τις ένοπλες δυνάμεις σε αντικατάσταση του Άχμεντ Σαφίκ.

Ωστόσο, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Κάιρο παρά το διορισμό του Σάραφ.

Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήλθε για να “αντλήσει νομιμότητα” από αυτούς. Το πλήθος ζητωκραύγασε και διαδηλωτές τον απομάκρυναν από το βήμα στους ώμους τους με τη συνοδεία της αστυνομίας.

Ο Χαϊράτ αλ-Σάτερ και ο επιχειρηματίας Χάσαν Μάλεκ, δύο ανώτερα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι αποφυλακίσθηκαν την Πέμπτη, συμμετείχαν επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι περιμένουν την ικανοποίηση και των υπόλοιπων αιτημάτων τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων, η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η διάλυση της Υπηρεσίας Ερευνών της Κρατικής Ασφαλείας και η επέκταση σε ένα χρόνο της περιόδου πριν από τις προεδρικές και τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Όσον αφορά το τελευταίο αυτό αίτημα, οι εξεγερθέντες υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη αυτή περίοδος θα δώσει το χρόνο να δημιουργηθούν ισχυρότερα πολιτικά κόμματα τα οποία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης τη διάλυση του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος του Μουμπάρακ και τη σύσταση επιτροπής η οποία θα καταρτίσει νέο σύνταγμα για τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment