PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δημιουργία ξενώνων για κακοποιημένες γυναίκες


Συνολικά 14 ξενώνες θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν πιλοτικά στις έδρες ή στις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις των Περιφερειών του Νομού Αρκαδίας.

Συνολικά 14 ξενώνες θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν πιλοτικά στις έδρες ή στις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις των Περιφερειών του Νομού Αρκαδίας. Ο ξενώνας με έδρα την Τρίπολη θα φιλοξενεί περίπου 20 άτομα από όλη την περιφέρεια. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 700.000 ευρώ, ενώ συντονιστής δικαιούχου είναι η ΕΕΤΑΑ.

Για τον ξενώνα θα προσληφθούν 5 άτομα προσωπικό:
3 ΠΕ, 1 ΤΕ, 1 YE.

Το κτήριο που θα οριστεί για ξενώνας στην Τρίπολη πρέπει να είναι περίπου 400 τ.μ. και η διαμόρφωση θα γίνει όπως θα υποδείξει η ΕΕΤΑΑ, ενώ οι κανόνες λειτουργίας θα καθοριστούν από την ΓΓΙΣ, αρμόδια για την άσκηση πολιτικής ισότητας των φύλων.

Ο Δήμος Τρίπολης έχει υπογράψει προγραμματική συμφωνία μεταξύ:

1. της Γεν. Γραμματείας Ισότητας των φύλων και
2. της Ελληνικής Εταιρείας τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Το έργο έχει ενταχθεί με την υπ’ αριθμ. 86/16-01-2012 απόφαση με τίτλο «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας στον άξονα προτεραιότητας 07 του επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Εικοσιδέκα Μαρία δηλώνει:

«Ο Δήμος Τρίπολης ενστερνίζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας και των παιδιών τους. Γι’ αυτό και θα γίνει κάθε προσπάθεια, ώστε να είναι πλήρως οργανωμένος ο ξενώνας φιλοξενίας τους, με αποτέλεσμα να τους παρέχεται κάθε υπηρεσία που έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment