PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δηλώσεις πολιτικών για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής


Τι δήλωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόδερος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας,  μετά την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κ. Σακελλαροπούλου: Σημαντική για την Δημοκρατία η σημερινή ημέρα

Σημαντική για την Δημοκρατία χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά την συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γ.Κουμουτσάκο.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», είπε χαρακτηριστικά.

Κ. Μητσοτάκης: Πραγματικά ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου

«Αφού ο ελληνικός λαός έστειλε με τη ψήφο του εκτός της Βουλής το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές, σήμερα το ελληνικό δικαστικό σύστημα καταδίκασε την ηγεσία του ότι λειτουργεί σαν εγκληματική οργάνωση.

Μια πραγματικά ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» γράφει, μετά και τη δήλωσή του για τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter.

Αλ. Τσίπρας: Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας

«Μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας» χαρακτηρίζει τη σημερινή ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανάρτηση του στο Facebook.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα». Τονίζει ότι «το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας. Για να μπορούνε να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού».

Φ. Γεννηματά: Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία

«Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία» αποτελεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Δ. Κουτσούμπας: Η καταδίκη πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων

Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ζητά σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους ΧΑυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή. Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό. Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”», δήλωσε.

Κ. Τασούλας: Η Δικαιοσύνη έπραξε το χρέος της ανεπηρέαστη

«Η ελληνική Δικαιοσύνη, πιστή στον Συνταγματικό κανόνα πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έπραξε σήμερα το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα» δήλωσε, μετά την ετυμηγορία των δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Όπως σημείωσε, «οι υπόδικοι είναι πλέον κατάδικοι και η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση, αρμοδιότητας του σωφρονιστικού και όχι του πολιτικού συστήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, «για να φτάσουμε εδώ, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν και κάποιοι, ελάχιστοι, ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη, εργαζόμενοι επίμονα, τεκμηριωμένα και αθόρυβα, ενώ η εγκληματική οργάνωση τότε δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο από τις εκλογές του 2019 κόμμα.

Σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη! Μια ιδιότητά της που πρέπει να τη διαφυλάσσουμε παντοτινά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment