PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά την ψήφο τους στις εκλογές


Στην Κυψέλη ψηφισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η Φώφη Γεννηματά, στη Νέα Ιωνία ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Χαϊδάρι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Πάνος Καμμένος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Γλυφάδα.

Αλ. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός να προστατεύσει τα μέτρα ελάφρυνσης

Μήνυμα στον ελληνικό λαό να προστατεύσει τα μέτρα ελάφρυνσης που προσφάτως ανακοινώθηκαν, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κυψέλη.

«Σήμερα είναι μία όμορφη ημέρα για την Ελλάδα. Είναι μία ημέρα δημοκρατίας. Αλλά είναι και ημέρα ευθύνης των πολλών, τους καθενός και της καθεμίας να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι ώρα ευθύνης να προστατεύσει (σ.σ. ο ελληνικός λαός) την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώσαμε. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα σε κανέναν, είτε εντός είτε εκτός, να τα πάρει πίσω».

Μάλιστα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο «αν θα τον ξαναδούμε σύντομα ξανά στις κάλπες» – υπονοώντας το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών – ο πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά, παραπέμποντας ωστόσο, στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κ. Μητσοτάκης: Αύριο ξημερώνει μία νέα, φωτεινή μέρα για τη χώρα

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του «στην κρίση του ελληνικού λαού» και τη βεβαιότητα ότι «αύριο θα ξημερώσει μία νέα, φωτεινή μέρα» για τη χώρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «σήμερα είναι μία όμορφη, ηλιόλουστη μέρα για τη Δημοκρατία» και εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τη μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία», αλλά και τις ευχαριστίες του προς τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους «που υποστηρίζουν αυτή την δημοκρατική διαδικασία».

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα, τα έχουμε πει όλα. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση του ελληνικού λαού. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φώφη Γεννηματά: Οι πολίτες ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις

«Σήμερα οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Όπως είπε, οι πολίτες με την ψήφο τους «κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και στον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας».

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη φωνή του

«Ο λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και σε περιφερειακό και πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό. Καλή δύναμη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Στ. Θεοδωράκης: Ψήφισε για να πάμε μπροστά

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος προσήλθε σε εκλογικό κέντρο του Χαϊδαρίου.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού έστειλε μήνυμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να «πάμε μπροστά».

«Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο κοίταξε μπροστά. Δεν έμεινε πίσω, δεν φοβήθηκε» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε μία πρωτότυπη αλληγορία.

«Ψήφισε για να πάμε μπροστά» κατέληξε, με νόημα.

Π. Καμμένος: Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο έντιμοι

«Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο εργατικοί και οι πιο έντιμοι» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Γλυφάδα.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση «γιορτή για τη δημοκρατία», καλώντας τους πολίτες «να ψηφίσουν τους ανθρώπους που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα».

«Ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment