PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δηλώσεις για την εισβολή αντιεξουσιαστών στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης


«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Πυρά Ν.Δ. κατά κυβέρνησης

Η παρατεταμένη ανοχή της Κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μετα την εισβολή αντιεξουστιαστών στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Επιτέλους ας μπει ένα τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα: Τη βεβήλωση Ιερού Ναού και την βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων».

Στρέφοντας τα βέλη του ειδικότερα κατά υπουργού Προστασίας του Πολιτη Νίκου Τόσκα, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει πως όαλ αυτά συμβαίνουν ενώ ο κ. Τόσκας πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα. «Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία σε βάρος της προστασίας των πολιτών, που απαιτούν: ‘’Φτάνει πια’’».

Πάνω από 20 προσαγωγές αντιεξουσιαστών

Περισσότερες από 20 προσαγωγές έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν τη Λειτουργία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment