PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης Μέρκελ


Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κ. Μέρκελ επεφύλαξε επαινετικά σχόλια για την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας στη διαχείριση του προσφυγικού και έστειλε παράλληλα το μήνυμα ότι ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων δεν έχει τελειώσει.

Σήμερα στις 9.45 το πρωί η κ. Μέρκελ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10.00 θα γίνει δεκτή από τον κ. Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Στις 14.00 έχει οριστεί το «ραντεβού» της καγκελαρίου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16.30.

Για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, η Αστυνομία έχει ανακοινώσει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών έως τις 4 το απόγευμα. Παράλληλα, σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόζονται σταδιακά, με βάση το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» έως τις 11.30 το πρωί

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, ο σταθμός Σύνταγμα του μετρό θα παραμείνει κλειστός  έως τις 11.30 το πρωί με εντολή της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης λόγω της αναχώρησης της καγκελαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από το σταθμό Δ. Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο και των 16.00 και 16.30 από Αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment