PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΔΕΣΦΑ : Tι ανακοίνωσε για το «τριήμερο της χλιδής»


Σε ανακοίνωση των στοιχείων της τριήμερης εκδρομής των εργαζομένων της ΔΕΣΦΑ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πελοποννήσου προέβει σήμερα η Εταιρία Φυσικού Αερίου παραθέτοντας τις λεπτομέρειες για το κόστος της…εν λόγω εκδρομής έπειτα απο συναφή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωση των στοιχείων της τριήμερης εκδρομής των εργαζομένων της ΔΕΣΦΑ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πελοποννήσου προέβει σήμερα η Εταιρία Φυσικού Αερίου παραθέτοντας τις λεπτομέρειες για το κόστος της…
εν λόγω εκδρομής έπειτα απο συναφή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σε σχέση με σημερινή ανάρτησή σας με τίτλο “Τριήμερο «χλιδής» με κρατικό χρήμα για 98 στελέχη του ΔΕΣΦΑ”, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη εκδρομή στην οποία αναφέρεστε αποτελεί μέρος του συνολικού εκδρομικού προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ ετησίως, το οποίο αφορά τέσσερις εξορμήσεις – δύο κατά την καλοκαιρινή και δύο κατά την χειμερινή περίοδο – στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν εκ περιτροπής και οι 260 εργαζόμενοι του ΔΕΣΦΑ.

Πρόκειται δηλαδή για μία παροχή της τάξης των 310 ευρώ ανά εργαζόμενο, εφόσον τελικά συμμετάσχουν όλοι και εξαντληθεί το προϋπολογισθέν ποσό, το οποίο και έχει μειωθεί σταδιακά από τη σημερινή διοίκηση από το ετήσιο κόστος των 130.000 ευρώ παλαιότερα (2009).

Στις εκδρομές μετέχουν και οι σύζυγοι των εργαζομένων, καθώς το κόστος ανά συμμετέχοντα μειώνεται εφόσον η εταιρεία κλείνει δίκλινα και όχι μονόκλινα δωμάτια, ενώ τα τέκνα ηλικίας έως 12 ετών μετέχουν δωρεάν. Το υπόλοιπο κόστος αφορά έξοδα μετακίνησης από και προς το κατάλυμα, η οποία γίνεται με λεωφορείο και με τα αυτοκίνητα των εργαζομένων.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από 1ης Ιουλίου 2011 συμφωνήθηκε με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στο Πάτημα Ελευσίνας καθώς και στη νήσο Ρεβυθούσα μία νέα ρύθμιση για τις μετακινήσεις τους, η οποία έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση της τάξης των 150.000 ευρώ ετησίως για την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι όμως επιβαρύνονται με περισσότερο χρόνο ανά ημέρα για την μετακίνησή τους στον τόπο εργασία τους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση όμως ήταν προαπαιτούμενο για τη διατήρηση της παροχής του ετήσιου εκδρομικού προγράμματος, ο προϋπολογισμός της οποίας – επαναλαμβάνουμε – είναι της τάξης των 80.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενδέχεται να μην εξαντληθεί καν.

Από τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία προς λύπη μας ουδείς συνεργάτης σας αναζήτησε από τον ΔΕΣΦΑ – εξ ου και η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς σε συγκεκριμένα κόστη στην ανάρτησή σας – προκύπτει ότι τα περί “τριημέρου χλιδής” δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Θα πρέπει, δε, να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο ΔΕΣΦΑ αποτελεί μία εταιρεία η οποία το 2010 παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 225,4 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την ίδια χρονιά παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 52,7 εκατ. ευρώ. Τα δε ετήσια έξοδα διαμορφώθηκαν στα 172,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Η ίδια επιτυχής επίδοση του ΔΕΣΦΑ συνέβη, με τη συνδρομή των εργαζομένων, και το πρώτο εξάμηνο του 2011. Τα προ φόρων κέρδη για το εξάμηνο ανήλθαν σε 51,1 εκατ. ευρώ, σχεδόν αγγίζοντας τα κέρδη στο σύνολο του 2010. Αυτό επετεύχθη με περαιτέρω αύξηση των εσόδων και περαιτέρω μείωση των εξόδων της εταιρείας.

Αναμένουμε την ανάρτηση της ανακοίνωσης της εταιρείας μας στην ιστοσελίδα σας προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία το δημοσίευμά σας – θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω άγνοιας των στοιχείων – διαστρέβλωσε με τρόπο ιδιαίτερα δυσφημιστικό για τον ΔΕΣΦΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment