PeristeriNews.gr
Editorial

Δεν χάνουν όλοι από το νέο lockdown


Έπειτα από την ανακοίνωση του νέου lockdown η ανησυχία για την οικονομία της χώρας και του κάθε νοικοκυριού είναι πιο διάχυτη από ποτέ. Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν χάνουν όλοι από το lockdown.

Από το Σάββατο οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο για τρεις βδομάδες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται πάλι σε οικονομικό αδιέξοδο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους που παρότι θα λάβουν επίδομα αναστολής εργασίας δεν θα ξέρουν αν μετά το lockdown επιστρέψουν στη δουλειά τους αφού αυτή μπορεί να μην υφίσταται.

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε από αυτούς που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία αλλά το χαστούκι που πρόκειται να δώσει στην ελεύθερη αγορά το νέο lockdown θα είναι μεγάλο.

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δίνουν μια μικρή αισιοδοξία αλλά δυστυχώς δεν αποτελούν κάποιο τείχος προστασίας και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν και αδικίες από το γραφειοκρατικό σύστημα.

Στο δια ταύτα η ανησυχία όλων έγκειται στο γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα κρατήσει πραγματικά αυτό το lockdown αφού, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, ότι δεν θα κρατήσει μόνο για τρεις βδομάδες.

Από το lockdown πάντως υπάρχουν και κάποιες επιχειρήσεις που δεν θα χάσουν, αντίθετα ίσως να κερδίσουν και παραπάνω αφού η μεγάλη μερίδα θα βρίσκεται στο σπίτι και θα καταναλώνει κοιτάζοντας τηλεόραση. Και αναφερόμαστε στα super market, τις επιχειρήσεις που ίσως αποτελούν τον μεγαλύτερο κερδισμένο αυτής της εποχής.

Θα περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του κόσμου στις πρώτες μέρες της νέας καραντίνας που θα φανερώσουν αν θα υπάρξουν πάλι φαινόμενα υπερκατανάλωσης όπως στο προηγούμενο lockdown.

Μην ξεχνάμε να προσθέσουμε στους κερδισμένους και τις μονάδες παραγωγής προστατευτικών μασκών και αντισηπτικών που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών το τελευταίο διάστημα και συνεχίζουν να το κάνουν.

Ψυχραιμία και βλέπουμε σε λίγες μέρες πως θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την πρόκληση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment