PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν υπάρχει θέμα αναβολής της τρίτης δόσης


Καμία απολύτως ανησυχία δεν συντρέχει ως προς τον χρόνο εκταμίευσης της τρίτης δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ, του δανείου από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη ξεκαθάρισε το Υπουργείο Οικονομικών.

Καμία απολύτως ανησυχία δεν συντρέχει ως προς τον χρόνο εκταμίευσης της τρίτης δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ, του δανείου από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη ξεκαθάρισε το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ σήμερα το πρωί Βρυξέλλες, ο οποίος ανέφερε ότι η επόμενη δόση του δανείου που χορηγείται ως ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει και θα δοθεί τον Ιανουάριο αντί του Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν υπογράμμισε πως δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα αναβολής για τον Ιανουάριο της καταβολής της τρίτης δόσης του δανείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν, όπως συμβαίνει και με τις προηγούμενες δόσεις, δύο σκέλη. Ειδικότερα:

* Η πολιτική απόφαση για την εκταμίευση του μέρους της τρίτης δόσης του δανείου που προέρχεται από τις χώρες της ευρωζώνης, θα ληφθεί από το συμβούλιο Ecofin εντός του Δεκεμβρίου, στη βάση της αξιολόγησης της πορείας του Προγράμματος Σταθερότητας, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη βδομάδα. Δεδομένης της δομής των ταυτόχρονων πληρωμών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον δέκα εργάσιμες ημέρες και για τον συγκεκριμένο λόγο, η εκταμίευση θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό, επισημαίνεται από το υπουργείο, έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και καιρό και δεν δημιουργεί κανένα απολύτως ταμειακό πρόβλημα στη χώρα.

* Η απόφαση για την πληρωμή του μέρους της τρίτης δόσης του δανείου που προέρχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ εντός του Δεκεμβρίου και η εκταμίευση θα γίνει επίσης εντός του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment