PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Δεν τον θέλει τον Κάναντι…


Κάθε αλλαγή, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι δυσάρεστη, δύσκολα χωνεύεται ή για την ακρίβεια, δύσκολα προσαρμόζεται κανείς στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Υπήρχε, για παράδειγμα στο χθεσινό ματς, ο Ατρόμητος (ακόμα και ο κακός Ατρόμητος) να μην το καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες, όταν μάλιστα βρίσκεται για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ; Ποτέ είναι η απάντηση…

Απαραίτητη σημείωση… Δεν μιλάμε για τον παλιό Ατρόμητο (με ό,τι θετικά ή αρνητικά ή φέρει αυτό), ούτε για τον Δώνη, ούτε για τον Παράσχο, οπότε οι συγκρίσεις εκτός χρήσιμες σε καφενειακές συζητήσεις, επί της ουσίας δεν προσφέρουν κάτι στο σήμερα, που στον πάγκο των Περιστεριωτών υπάρχει ο Νταμίρ Κάναντι και ένα ρόστερ που μετά τις προσθήκες των Μπουσουλάτζιτς και Ρισβάνη, μεσοαμυντικά έχει μπόλικη ποιότητα και κατά βάση πληρότητα. Μεσοεπιθετικά υπάρχουν ερωτηματικά και κυρίως σε ό,τι αφορά το βάθος των επιλογών.

Τι είδαμε χθες από τον Ατρόμητο; Μία ομάδα απόλυτα διαβασμένη, που δεν δέχθηκε την παραμικρή φάση στη διάρκεια ενός ενενηνταλέπτου από τον Παναιτωλικό στην έδρα του, που είχε την τύχη και την ικανότητα να σκοράρει στη δεύτερη στιγμή του στο ματς, επιβάλλοντας τα δικά του δεδομένα και τελικά εξαιτίας του δώρου που πρόσφερε ο Μίρκοβιτς να «ανασταίνει» τον αντίπαλό του, που πραγματικά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει.

Τι άλλο; Ένα σύνολο το οποίο είχε φανερή αδυναμία στο να πάρει ανάσες μέσω μιας υποτυπώδους κυκλοφορίας της μπάλας και ασύνδετη στο transition παιχνίδι, είτε αφορά από την άμυνα στην επίθεση, είτε από την επίθεση στην άμυνα, αφού έτσι δέχθηκε και το δεύτερο γκολ, με ένα λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής να διαλύει κάθε ισορροπία. Συν τοις άλλοις σε αυτό το σκέλος, η κούραση του Μάντσον και η αδυναμία του Βασιλακάκη να μπει στις συνθήκες του αγώνα, έκαναν την απουσία του Μπουσουλάτζιτς στο τελευταίο εικοσάλεπτο ακόμα πιο εμφανή.

Αν δεν υπήρχε η… βόλτα του Μίρκοβιτς (λάθος που δεν επιτρέπεται ούτε σε ματς της Κ20), η ομάδα του Αγρινίου, όσο πάθος και να έβγαζε, δεν θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Δεν υπήρχε η απαιτούμενη φαντασία (για αυτό το λόγο ο Κάναντι έβαλε και τον Ρισβάνη, ώστε να καθαρίσει τις σέντρες που θα έφταναν στην περιοχή), δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση στις ενέργειες των γηπεδούχων και μαθηματικά το ματς πήγαινε στην πλευρά του «αστεριού». Έκτοτε, το παιχνίδι έγινε… ροντέο και αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος δεν έχει τη χημεία στις γραμμές του και την επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες του, για να ανταπεξέλθει σε κάι τέτοιο.

Η πίεση θα αρχίσει μετά τη διακοπή…

Υπάρχει ένα δεδομένο, έστω κι αν βρισκόμαστε τέλος Αυγούστου. Ο Νταμίρ Κάναντι (θέλετε οι εξάρες, θέλετε οι δύο ισοπαλίες) έχει χάσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της πίστωσης χρόνου που είχε και κυρίως σε ό,τι αφορά τη συνείδηση του κόσμου. Είναι τόσο φρέσκο πρόσωπο στην ελληνική πραγματικότητα, που όλες του οι κινήσεις κρίνονται αυστηρά και σε περιπτώσεις το αποτέλεσμα τον κάνει μάγκα ή… δάγκα. Το χθεσινό 2-2 ξεγελάει, αφού το πλάνου του εξ αρχής μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο, αφού έχει πετύχει και το γκολ και δεν δέχεται φάσεις, ενώ και οι αλλαγές του είχαν λογική, με τη μοναδική ένσταση να είναι η είσοδος του Βασιλακάκη, αντί του Κυριακίδη (λόγω τρεξιμάτων) και όλο αυτό στην περίπτωση που ο Μπουσουλάτζιτς δεν είναι ακόμα έτοιμος για 90’.

Με τη μορφή του αγώνα, η… χορηγία ενός βαθμού στον Παναιτωλικό και η ταυτόχρονη απώλεια δύο από το… σακούλι είναι έργο Μίρκοβιτς ή για να μην φανεί και στοχοποίηση, είναι έργο ενός ξεκάθαρου ατομικού λάθους που μεταφράστηκε σε παραβίαση της εστίας. Αν βάλει κανείς και στην εξίσωση το γκολ-φάουλ του Απόλλωνα σε ένα ματς που έπρεπε να είναι 3-0 στο ημίχρονο, υπάρχει μία πραγματικότητα η οποία λέει ότι αυτή τη στιγμή και του Κάναντι του έχει γυρίσει η τύχη ανάποδα.

Επόμενο σκληρό τεστ είναι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη διακοπή. Εκεί θα φανούν πολλά πράγματα από αυτά που έχει ως βασικό πυλώνα στο μυαλό του ο Αυστριακός και μάλιστα κόντρα σε ένα από τα πιο καλοδουλεμένα σύνολα της Super League τα τελευταία χρόνια. Από αυτό το ματς και έπειτα, θα αρχίσει και η ίδια η διοίκηση να κρίνει πιο αυστηρά τη δουλειά του 47χρονου, αφού όπως είχε ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Γιώργος Σπανός θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να δουλέψει και να παρουσιάσει τη δουλειά που εκείνος θέλει.

Y.Γ.: Συγκριτικά με φέτος, ο Ατρόμητος πέρυσι κόντρα σε νεοφώτιστη εντός έδρας ηττήθηκε (Κέρκυρα), όπως και στο Αγρίνιο. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε έρθει ισόπαλος με buzzer-beater του Κόντε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment