PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεν τελέστηκε ο αγιασμός σε σχολική μονάδα της Πετρούπολης


Δεν τελέστηκε αγιασμός το πρωί σε σχολική μονάδα της Πετρούπολης, όπου πρόκειται να συστεγαστούν δύο Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Γονείς και μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ της περιοχής προχώρησαν από το πρωί σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου, αντιδρώντας στην απόφαση για συστέγαση των δύο σχολείων και τη συνακόλουθη λειτουργία τους με διπλοβάρδιες πρωί-απόγευμα.

Το θέμα ανέκυψε μετά την ανάδειξη, από κλιμάκιο των ΚΤΥΠ, προβλήματος στατικότητας του κτηρίου που στεγάζει το 2ο ΓΕΛ, εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου, αλλά και της παλαιότητας του κτηρίου, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο προς χρήση.

Την απόφαση της προσωρινής συστέγασης του εν λόγω σχολείου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών έλαβε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοβάρδιες, επελέγη ως λύση η στέγαση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ σε κοντέινερ που αναμένεται να τοποθετηθούν στην αυλή του 1ου. Με αυτή τη λύση συμφωνούν οι μαθητές και οι γονείς και των δύο σχολείων. Ήδη, σήμερα το πρωί η τεχνική υπηρεσία του δήμου και κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησαν σε αποτύπωση του χώρου, προκειμένου να γίνει άμεσα η εγκατάσταση των κοντέινερ.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει υποσχεθεί την άμεση μεταφορά των οικίσκων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Αθανάσιος Σκαλιστήρας, ανέφερε ότι μέχρι την τοποθέτηση των κοντέινερ εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς των μαθητών σε σχολείο που διαθέτει 10 άδειες αίθουσες στο γειτονικό Περιστέρι. Για το θέμα υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη. Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στη σχολική μονάδα, ο κ. Σκαλιστήρας σημείωσε ότι ο δήμος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, για τις οποίες υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση ότι θα διαρκέσουν έως τρεις μήνες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment