PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί


Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, που οδηγεί “σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα” και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ζητά από τη ΝΔ έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της για το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας πως “ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Ή τώρα θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ή θα σκύψουν το κεφάλι”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για περαιτέρω περικοπές των μισθών, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές επιλογές στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού, δήλωσε πως “σήμερα είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για όσους βουλευτές συνδέσουν το όνομά τους με αυτό το πισωγύρισμα”.

Οι δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς:

«Η κυβέρνηση πάντοτε πίστευε και πολύ περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ότι η συναίνεση έχει εξαιρετικά σημαντική αξία, γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να τη ζητάμε στην πορεία αυτής της δύσκολης, αλλά, κυρίως ελπιδοφόρας, προσπάθειας για τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τις συναντήσεις «ιδιαίτερα χρήσιμες», καθώς αναδείχτηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα, τα οποία, όπως είπε, είχαν σχέση με το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στη χώρα και την εξωτερική πολιτική, «ενόψει μάλιστα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και της κρίσιμης περιόδου που βιώνουμε».

Ακόμη, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς «αντί να θεωρεί συνενοχή την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας και την ανάταξη της οικονομίας μας, καλό θα ήταν να αναλογιστεί τις ευθύνες τις παράταξής του για όσα βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης και η χώρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment