PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Δεν ξέχασαν τον Μουκάντι Τσιμάγκα στον Ατρόμητο (photos)


Τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, Μουκάντι Τσιμάγκα, τίμησαν πριν από την έναρξη του αγώνα με τον ΟΦΗ οι άνθρωποι του Ατρομήτου και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας Fentagin.

Οι παίκτες κατευθύνθηκαν με ένα πανό που έγραφε «Tshimanga For Ever» προς την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Βασίλης Μπέτσης και ο αρχηγός, Κυριάκος Κιβρακίδης κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της ομάδας τιμώντας τη μνήμη του.

Στις 30 Απριλίου 1995 ο Μουκάντι Τσιμάγκα συγκλόνισε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με τον θάνατο του στον αγώνα Πανελευσινιακός – Ατρόμητος για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ποδοσφαιριστή από το Ζαϊρ ξεκίνησε από διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Τσιμάγκα δέχθηκε μια αγκωνιά στην καρωτίδα που του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη. Έκανε τα τελευταία βήματα της ζωής του και στην συνέχεια σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Με ένα κλειδί οι γιατροί επιχείρησαν να επαναφέρουν τη γλώσσα του που είχε γυρίσει, αλλά ο Τσιμάγκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, για να εξοικονομηθεί χρόνος.

Το ασθενοφόρο έφτασε με σημαντική καθυστέρηση, αλλά ήταν αργά. Οι παλμοί του έπεσαν στο μηδέν και μέχρι τη διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής άφησε πίσω του τρία ορφανά παιδιά. Ήταν μόλις 28 ετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment