PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα ο Θ. Θεοχαρόπουλος


Την απόφασή του να μην εμπλακεί στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «πριν από δύο χρόνια η ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάναμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα συγκροτώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» ανοίγοντας τον δρόμο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Σε όλη αυτή την πορεία δεν σταμάτησα να εργάζομαι συστηματικά για μία σύγχρονη, ενωμένη και ανανεωμένη Κεντροαριστερά. Γι’ αυτό επεσήμανα εγκαίρως την ανάγκη να προηγηθεί της εκλογής επικεφαλής η δημιουργία του ενιαίου φορέα. Ωστόσο, ακολουθείται η αντίστροφη διαδικασία» αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί, ο ίδιος πρότεινε εναλλακτικά η βάση όλης της Κεντροαριστεράς να αποφασίσει για τη μορφή του φορέα: ενιαίος ή πολυκομματικός, με διπλή κάλπη, τόσο για την εκλογή επικεφαλής όσο και για τη μορφή του φορέα. «Αυτή η πρόταση τελικά δεν προχώρησε και αυτό το κρίσιμο θέμα δεν έχει αποσαφηνισθεί» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όπως υπογραμμίζει ωστόσο «το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή συντονιστή κομμάτων και κινήσεων σε έναν πολυκομματικό φορέα». «Θέση μου είναι ότι ο νέος ενιαίος φορέας πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα. Αυτό προϋποθέτει την υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε την “επόμενη ημέρα” σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση. Όσες υποσχέσεις και δεσμεύσεις και αν δοθούν» αναφέρει.

«Η μη ύπαρξη ενιαίου κόμματος με κοινό προγραμματικό πλαίσιο οδηγεί ταυτοχρόνως και σε μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων. Το ζητούμενο όμως σήμερα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού αυτόνομου φορέα που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και όχι η διεκδίκηση ρόλων για την “επόμενη ημέρα”» επισημαίνει.

«Με αυτά τα δεδομένα δεν θα εμπλακώ στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για την εκλογή επικεφαλής» γνωστοποιεί ο κ. Θεοχαρόπουλος, διαβεβαιώνοντας πάντως πως θα συνεχίσει να εργάζεται «για έναν ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, συμμετέχοντας με όλες τις δυνάμεις, τόσο προσωπικά όσο και η ΔΗΜΑΡ, στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment