PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν «βλέπει» μεγάλη πρόοδο στις συνομιλίες ο Σόιμπλε


Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι ωραίο που ακούγονται θετικά νέα από την Αθήνα, ωστόσο διευκρίνισε ότι επί της ουσίας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους «θεσμούς» και την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει παραπέρα.

Δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD την Τετάρτη, δηλώνοντας την έκπληξή του για την αισιοδοξία των Ελλήνων αξιωματούχων.

Όπως εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε είναι ωραίο που ακούγονται θετικά νέα από την Αθήνα, ωστόσο διευκρίνισε ότι επί της ουσίας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους «θεσμούς» και την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει παραπέρα.

«Γι’ αυτό εκπλήσσομαι από τα όσα λέγονται στην Αθήνα συνεχώς, ότι δηλαδή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει αναλυτές, όπως ο Πολ Κρούγκμαν, οι οποίοι χαρακτηρίζουν λάθος την υπερβολική λιτότητα στην περίπτωση της Ελλάδας και ζητούν αναδιάρθρωση χρέους και οικονομικές «ενέσεις», ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι το ΔΝΤ έχει περισσότερη εμπειρία στο πώς μπορούν να σταθούν στα πόδια τους χώρες οι οποίες ζούσαν για πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι σε όλες τις άλλες χώρες σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα λειτούργησε καλύτερα και από τις προσδοκίες.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως αυτές του Πολ Κρούγκμαν. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν έχει ακούσει κάποια ιδέα, για το πώς μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα διαφορετικά, χωρίς πρώτα να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική, στο πλαίσιο της Νομισματικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment