PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν αυξάνεται η τιμή του ψωμιού


Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

”Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ”.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή εκτιμήσεις του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης ότι ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή της φρατζόλας εάν οι συνομιλίες με τους προμηθευτές των αρτοποιών, μέχρι το τέλος του μήνα, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε η τιμή του ψωμιού να μην ακριβύνει ούτε κατά το 2% που αυξήθηκε ο ΦΠΑ.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις θα έχει σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ο κ. Ρόβλιας με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και με εκπροσώπους των αλευροβιομηχάνων σχετικά με το θέμα.

Το θέμα ξεκίνησε όταν οι αρτοποιοί Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι προσανατολίζονται σε αύξηση της τιμής του ψωμιού εάν μέχρι το τέλος του μήνα οι συνομιλίες που θα έχουν με τους προμηθευτές τους δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα για τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: ”πάντως η όποια αύξηση κι αν γίνει, αυτή δε θα υπερβαίνει τα πέντε λεπτά ανά το τεμάχιο”.

Η μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται γύρω στα 0,60 με 0,70 λεπτά ανά τεμάχιο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι τελευταίες αυξήσεις στις πρώτες ύλες κυμάνθηκαν μεταξύ 12% και 20%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment