PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεν αποκλείει απολύσεις ο X. Παμπούκης


Στις ΔΕΚΟ αν δεν πετύχει το πρόγραμμα των μετατάξεων και του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα

Δεν θα χρειαστούν απολύσεις στις ΔΕΚΟ, αν πετύχει το πρόγραμμα των μεταταξεων και του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα, υπογραμμίζει ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, αλλά σημειώνει ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο.

Ο Χάρης Παμπούκης διευκρίνισε – μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash – ότι δηλώσεις του στο περιοδικό «Επίκαιρα» περί απολύσεων στο δημόσιο δεν αφορούν στο στενό δημόσιο τομέα.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην άποψή μου, το οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και το πιο βαρύ,είναι το θέμα της ανεργίας. Άρα οι απολύσεις δεν μπορεί και δεν είναι η πρώτη επιλογή κανενός, προφανώς ούτε η δική μου, ούτε του πρωθυπουργού. Για να φτάσει, όμως, στο σημείο να μην υπάρξουν απολύσεις, πρέπει να καταβληθεί από όλους μια συνεκτική προσπάθεια και το σημερινό κόστος είναι η αυριανή ελπίδα. Θέλω να πω πολύ προσεκτικά, ότι όταν λέω για δημόσιο δεν εννοώ βεβαίως το στενό δημόσιο, μιλάμε για το ευρύ δημόσιο”.

Και πρόσθεσε: «Ήδη καταργούνται θέσεις και οργανισμοί. Αλλά εγώ εννοώ δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι αν κατορθώσουμε και το πρόγραμμα – το οποίο έχουμε ως πρώτη επιλογή, πρόγραμμα μετατάξεων, εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα – πετύχει, δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις. Εάν δεν το επιτύχουμε θα γίνουν και απολύσεις”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment