PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεκατρία χρόνια με αναστολή στον Π. Μαντούβαλο


Καταδίκες σε πέντε κατηγορουμένους σε δίκη για σκέλος του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2» «μοίρασε» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κι ένας δικαστής.

Η υπόθεση ήρθε στο ακροατήριο μετά από καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, σύμφωνα με τις οποίες το 2010, που ήταν κατηγορούμενος σε δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα, καταδικάστηκε καθώς αρνήθηκε να δώσει 60.000 ευρώ μέσω του αρχιμανδρίτη Γιοσακη στον δικαστή. Σε αντίθεση, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με τον Πέτρο Μαντουβαλο, ο οποίος έδωσε χρήματα για να αθωωθεί τόσο εκείνος, όσο και δύο συνεργάτες του.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην βουλευτή και δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, τον πρόεδρο εφετών Γιάννη Ευσταθίου και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Στους πέντε κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως από πέντε μέχρι 13 έτη.

Ο πρώην βουλευτής και ο δικαστής καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ ο Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12 έτη.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης, δήλωσε «αθώος» στο δικαστήριο και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό, ζητώντας τόσο την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, κάτι που δεν έγινε δεκτό, όσο και να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, προκειμένου η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Σε όλους δόθηκε αναστολή στην έφεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Leave a Comment