PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δείτε live την ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου


Στηρίζουμε την οδηγία περί αποφυγής των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, δείχνοντας σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα μεγάλης μερίδας αναγνωστών, καλύπτουμε με ζωντανές συνδέσεις τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Έτσι σήμερα Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 8:00, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δήμου Ιλίου.

Το πρωί γίνεται η Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, είναι η προαναγγελία του μεγάλου γεγονότος της Αναστάσεως.

Το σημερινό Ευαγγέλιο για το Μεγάλο Σάββατο

Η ανάγνωση είναι από το Ιερό Ευαγγέλιο κατά Ματθαίο 28:1-20

Μετά το Σάββατο, προς την αυγή της πρώτης ημέρας της εβδομάδας, η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη η Μαρία πήγαν να δουν τον αποκρησμό. Kαι ιδού, έγινε μεγάλος σεισμός · επειδή, ένας άγγελος του Κυρίου κατέβηκε από τον ουρανό και ήρθε και κύλησε πίσω την πέτρα, και κάθισε πάνω σ ‘ αυτόν. Η εμφάνισή του ήταν σαν κεραυνός, και η ρημιά του λευκή σαν χιόνι. Και από τον φόβο του οι φρουροί έτρεμαν και έγιναν σαν νεκροί. Ο άγγελος όμως είπε στις γυναίκες: Μη φοβάστε · επειδή, ξέρω ότι αναζητάτε τον Ιησού που σταυρώθηκε. Δεν είναι εδώ · γιατί έχει σηκωθεί, όπως είπε. Έλα, δες το μέρος που ξαπλώνει. Τότε πηγαίνετε γρήγορα και πείτε στους μαθητές του ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς και ιδού, πηγαίνει μπροστά σας στη Γαλιλαία · εκεί θα τον δείτε. Lo, σας είπα.” Έτσι, έφυγαν γρήγορα από τον τάφο με φόβο και μεγάλη χαρά, και έτρεξαν να το πουν στους μαθητές του. Kαι ιδού, ο Ιησούς τους συνάντησε και είπε: ” Χαίρε!” Και ανέβηκαν και πήραν τα πόδια του και τον λάτρευαν. Τότε ο Ιησούς τους είπε: Μη φοβάστε · πηγαίνετε και πείτε στους αδελφούς μου να πάνε στη Γαλιλαία, και εκεί θα με δουν.”

Ενώ πήγαιναν, ιδού, κάποιοι από τους φρουρούς μπήκαν στην πόλη και είπαν στους αρχιερείς όλα όσα είχαν λάβει χώρα. Kαι όταν είχαν συγκεντρωθεί με τους πρεσβύτερους και πήραν συμβουλές, έδωσαν ένα χρηματικό ποσό στους στρατιώτες και είπαν: Πες στους ανθρώπους: ” Οι μαθητές του ήρθαν τη νύχτα και τον έκλεψαν ενώ κοιμόμασταν. ” Και αν αυτό έρθει στα αυτιά του κυβερνήτη, θα τον ικανοποιήσουμε και θα σας κρατήσουμε μακριά από μπελάδες.” Έτσι πήραν τα χρήματα και έκαναν όπως τους κατευθυνόταν · και αυτή η ιστορία διαδόθηκε μεταξύ των Εβραίων μέχρι σήμερα.

Kαι οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία, στο βουνό στο οποίο τους είχε κατευθύνει ο Ιησούς. Και όταν τον είδαν τον λάτρευαν · αλλά κάποιοι αμφέβαλλαν. Kαι ο Ιησούς ήρθε και τους είπε: ” Πάσα εξουσία στον ουρανό και στη γη έχει δοθεί σε μένα. Πηγαίνετε λοιπόν και κάντε μαθητές όλων των εθνών, βαπτίζοντας τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδασκαλία τους να παρατηρούν όλα όσα σας διατάζω · και εγώ είμαι μαζί σας πάντα, στο κοντινό της ηλικίας. Αμήν.”

Δόξα σε σένα, Κύριε, δόξα σε σένα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment