PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Δεν θα καταβληθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Μάρτη


«Δεν θα καταβληθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Μάρτη, η κυβέρνηση κοροϊδεύει, θέλει να εκβιάσει και στο τέλος να περικόψει το επίδομα», τονίζει σε δήλωσή του ο Βασίλης Πετρόπουλος, επικεφαλής της ΔΑΣ – ΟΤΑ και γενικός γραμματέας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται ξεσηκωμός στα αμαξοστάσια».

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος, τώρα μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί αφού μέχρι 20/2 (τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών) αποκλείεται να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η κυβέρνηση με την παράταση θέλει να πάει με τον εκβιασμό τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!

Χρειάζεται ξεσηκωμός σε όλα τα αμαξοστάσια, τώρα θα γίνει η πρόβα και σε έξι μήνες το πετσόκομμα.

Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση όχι μόνο για καμιά περικοπή στο επίδομα αλλά επέκταση των δικαιούχων και σε άλλες ειδικότητες».

Όσο και να φωνάζει η πλειοψηφία του συλλόγου μας ότι τάχα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν θα το κοπεί το ΒΑΕ όσο και να προσπάθησε να μας πείσει την περασμένη Παρασκευή στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα υπάρξει  παράταση στο πετσόκομμα του ΒΑΕ. Για άλλη μια φορά διαψεύδονται, όπως φαίνετε στη δήλωση του επικεφαλή της ΔΑΣ-ΟΤΑ η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την περικοπή του επιδόματος ΒΑΕ.

Μόνο η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει και αυτό το μετρό, αλλά και όλο το αντεργατικό αντιλαϊκό οπλοστάσιο των σημερινών αλλά και προηγουμένων κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment