PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δασικές πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Πάργα


Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στη Μούντα Κεφαλονιάς.

Κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες.

Από αέρος συνδράμουν δύο Canadair, ένα ελικόπτερο και τέσσερα Petzetel.

Ήδη η πυροσβεστική ενημέρωσε πως η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

Στο μεταξύ, πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε το απόγευμα και σε δασική έκταση στην Κορώνη Πάργας. Επί τόπου έσπευσαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι πυροσβέστες και δύο Petzetel.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο (ώρα 19:00), εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 532 πυροσβέστες, 198 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), τρία ελικόπτερα και πέντε Petzetel. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες κι εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου 2019 στην Κεντρική Εύβοια είναι σε ύφεση, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και των συναρμόδιων φορέων.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.

Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος στο Facebook και στο Twitter.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment