PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίνουν επίδομα ανεργίας σε…εκατομμυριούχους!


Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται οι λίστες με τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, μετά τις διασταυρώσεις που έκανε το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται οι λίστες με τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς μετά τις διασταυρώσεις που έκανε το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύφθηκε ότι το επίδομα έπαιρναν ακόμα και άτομα που είχαν καταθέσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή, στις επίμαχες λίστες του ΚΕΠΥΟ υπάρχουν πολίτες που παίρνουν ακόμα και σήμερα επίδομα ανεργίας (κυμαίνεται μεταξύ 461 και 561 ευρώ), την ίδια στιγμή που κρατάνε στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια ευρώ. Παραδείγματα:

  • Ιδιώτης με αρχικά Δ.Χ. δηλώνει άνεργος και λαμβάνει το σχετικό επίδομα ενώ έχει στην τράπεζα 15 εκατομμύρια ευρώ!
  • Άλλος ιδιώτης με αρχικά Σ.Κ. εισπράττει επίδομα ανεργίας ενώ στους λογαριασμούς του έχει 6 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ιδιώτης με αρχικά Θ. Σ. έχει καταθέσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο δηλώνει άνεργος για να εισπράττει επίδομα ανεργίας
  • Άλλος ιδιώτης με αρχικά Κ. Ν. παίρνει επίδομα ανεργίας ενώ έχει 3,9 εκατ. ευρώ στους ττραπεζικούς λογαριασμούς του.
  • Γυναίκα με αρχικά Δ. Π. παίρνει κι εκείνη το επίδομα του ΟΑΕΔ και ταυτόχρονα έχει καταθέσεις πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν συνδέονται ούτε με εισοδηματικά κριτήρια ούτε με το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων. Αρκεί να έχει κάποιος συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται και να έχει απολυθεί, για να πάρει το επίδομα ανεξάρτητα του αν είναι εισοδηματίας ή πάμφωχος. Επομένως, ο εισαγγελέας δεν μπορεί να διατάξει την διακοπή του επιδόματος.

Ωστόσο ο ηλεκτρονικός έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε και μια ακόμα «λεπτομέρεια»: Το 7% των 200.000 δικαιούχων των επιδομάτων του ΟΑΕΔ έπαιρναν το επιδομα με πλαστά δικαιολογητικά. Συνολικά, στον ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένοι επίσημα 700.000 άνεργοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment