PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Kατηγορούμενος αρνήθηκε εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσα


Την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο 47χρονος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που χτύπησε τον Παύλο Φύσσα, ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή .

Όπως είπε, είχε πάει δύο φορές για να πάρει τρόφιμα επειδή είχε οικονομικές δυσκολίες, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά, ανέφερε: «Είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

«Εγώ δεν αντιλήφθηκα φασαρία στην καφετέρια καθώς πήγα πιο αργά. Μου μετέφερε ο συγκατηγορούμενός μου ότι τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του, η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανείς… Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός»  τόνισε.

Ο 47χρονος υποστήριξε ότι έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το «Κοράλλι». Τη μηχανή του, όπως είπε, την είχε δανείσει σε έναν γείτονά του, ο οποίος όταν του την επέστρεψε, του είπε ότι «στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Ο 47χρονος επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επόμενη μέρα από τους γείτονες και την τηλεόραση.

«Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μου έδειξε τις  φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση» ανέφερε, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορουμένους φίλους του για να μάθει πληροφορίες. «Δεν επικοινώνησα με κανέναν τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα, ήμουν και εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονιά μου».

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;

Κατηγορούμενος: Μετά από δυο – τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε «ό,τι ξέρεις.. Δεν ξέρω παραπάνω» και εγώ του απάντησα «δεν θέλω να μου πεις τίποτα». Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα. Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν, τους έβαλα όλους σε απόσταση.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment