PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μετατροπή κατηγοριών για τις επιθέσεις σε ψαράδες – ΠΑΜΕ


Τη μετατροπή του κατηγορητηρίου για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ πρότεινε η Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζουν πέντε κατηγορούμενοι σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα το 2012 σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, καθώς έκρινε ότι «αν οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό, θα τον είχαν υλοποιήσει. Θα είχαν επιμείνει, παρά τις εκκλήσεις του παθόντος. Θα είχαν φροντίσει να σχεδιάσουν διαφορετικά το εγκληματικό αποτέλεσμα» ανέφερε.

Και για την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, το 2013 στο Πέραμα, η εισαγγελέας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζουν τέσσερις κατηγορούμενοι σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, για το οποίο, σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα πρέπει να παύσει υφ’ όρων η ποινική δίωξη.

«Αν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο οι κατηγορούμενοι, θα είχαν πετύχει τον σκοπό τους και δεν θα τους σταματούσαν τα άτομα που φώναζαν “αστυνομία” ή το ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο. Αν θέλει κανείς να διαπράξει ανθρωποκτονία, το καταφέρνει μέσα σε δευτερόλεπτα» είπε η εισαγγελέας.

Η ίδια ζήτησε να μετατραπεί κατά περίπτωση το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής το οποίο αντιμετωπίζουν  κάποιοι κατηγορούμενοι, όπως οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Νίκος Μίχος, Ιωάννης Λαγό, κ.ά., σε πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο ζήτησε να μετατραπεί σε παράνομη κατοχή όπλων, ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του.

Παρέμβαση Μάγδας Φύσσα

Μετά την απόφαση της έδρας για ολιγόλεπτη διακοπή, προτου συνεχίσει η εισαγγελέας της έδρας την αγόρευσή της, η Μάγδα Φύσσα απευθύνθηκε στην εισαγγελέα. «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσετε…».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment