PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος


Με την απολογία του πρώην βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, κατηγορούμενου για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με την έναρξη της απολογίας του, ο πρώην βουλευτής δήλωσε αθώος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος που να τον κατονομάζει, αλλά ούτε συμμετείχε σε κάποιο επεισόδιο.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2015 κι ενώ διεξαγόταν ανάκριση για την υπόθεση, υποστήριξε ότι είχε πλήρη άγνοια για τις έκνομες πράξεις στελεχών του κόμματός του, ενώ ισχυρίστηκε ότι πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και μετά γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

– Πρόεδρος: «Το θεωρειτε λογικό ότι γνωρίσατε τον γενικό γραμματέα μετά την εκλογή σας; Δεν σας ενδιέφερε να γνωρίσετε τον αρχηγό του κόμματος;».

– Κατηγορούμενος: «Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά τον Μάιο του 2012, μόλις εκλεγήκαμε, τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα».

Όπως είπε στην απολογία του, οδηγήθηκε στην ανεξαρτητοποίησή του μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

«Υπήρχε μία είκονα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβαν» είπε, προσθέτοντας ότι όλοι μετά τη δολοφονια Φύσσα ήταν σκεπτικοί.

– Κατηγορούμενος: «Ήταν ένα θέμα τρομακτικό κι όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά».

– Πάρεδρος: «Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος;».

– Κατηγορούμενος: «Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015, κοντά στις εκλογές, σε μία συνέντευξη».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι ήταν αντίθετος με τα παντελόνια παραλλαγής που φορούσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που είχε αναφέρει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό, που δεν είχε σχεση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία κι απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» είπε, προσθέτοντας ότι υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα», δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά.

– Κατηγορούμενος: «Με έβρισκαν αντίθετο, γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με το μιλιταρισμό».

– Πρόεδρος: «Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;».

– Κατηγορούμενος: «Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στον Μελιγαλά μέλη της ΧΑ σε κάποιον γνωστό μου. Βέβαια, δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ».

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της, προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που του φώναξε: «Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε διαβάσει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος στις ομιλίες που είχε κάνει είχε παρεκτραπεί.

«Έχω καταραστεί τον Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπηρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συναδελφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας» υποστηριξε, ενώ ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ στους χώρους της Χρυσής Αυγής για τάγματα εφόδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment