PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Τοπαλούδη: Συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων


Με την κατάθεση της κολλητής φίλης της Ελένης Τοπαλουδη, το τελευταίο άτομο που είχε μιλήσει με την 21χρονη στο τηλέφωνο, πριν δολοφονηθεί, συνεχίστηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας ανάφερε πως γνώρισε την Ελένη το 2015 στην Ρόδο, που ήταν και οι δύο φοιτήτριες και έκτοτε όταν η ίδια έφυγε από το νησί συνέχισαν να μιλάνε μέσω τηλεφώνου. Αναφερόμενη στο μοιραίο βράδυ, είπε:

«Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος (σ.σ ο Αλβανός κατηγορούμενος) και πως είχε συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πήγαιναν για σουβλάκι γιατί πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”. Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας αναφορικά για τα όσα φέρεται να είχε ζήσει η άτυχη Ελένη ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της (περιστατικό βιασμού), η νεαρή γυναίκα τόνισε στο δικαστήριο πως η φίλη της μετά από αυτό το γεγονός της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν». Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας «δεν μιλούσε καθαρά» και ή ίδια δεν μπορούσε να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε.

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω.

Η μάρτυρας ξέσπασε σε κλάσματα όταν αναφέρθηκε στην φίλη της. «Την αγαπούσα πολύ. Ήταν το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει ποτέ μου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων ότι η άτυχη Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους και ότι είχε αποστείλει και σε έναν εξ αυτών και σχετικό μήνυμα, η μάρτυρας είπε: «Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε είχαμε ταιριάξει πολύ.

Και όταν ο Αλβανός κατηγορούμενος χαμογέλασε όταν άκουγε την μάρτυρα να λέει ότι η Ελένη της είχε πει ότι φαινόταν καλό παιδί, η Εισαγγελέας σχολίασε νευριασμένη: «Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά…».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα τόνισε ότι η Ελένη μετά από ένα χωρισμό που είχε αλλά και μετά το περιστατικό με το βιασμό ήταν πολύ πεσμένη ψυχολογικά και είχε γίνει απόμακρη. «Η Ελένη δεν ήταν καχύποπτη σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακός άνθρωπος. Πίστευε πως ο κόσμος είναι καλός».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μάρτυρας που είχε δει την Ελένη μαζί με τους δύο κατηγορούμενους εκείνο το βράδυ.

«Μου μίλησε ο Ροδίτης. Με ρώτησε «τι κάνεις, πως πάει»; Δεν μου μίλησαν οι άλλοι δυο, δεν τους γνώριζα. Μετά από δυο ημέρες είδα τη φωτογραφία της κοπέλας στην τηλεόραση και τα δυο παιδιά που παρουσιάζονταν ως ύποπτοι και συνδύασα ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που είχα δει εκείνο το βράδυ μαζί τους».

Με την έναρξη της δίκης, οι συνήγοροι του Ροδίτη κατηγορουμένου είπαν ότι ο 21χρονος δε θα παραστεί στο δικαστήριο καθώς ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής και είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες, ξυπνάει παίρνει φάρμακα και ξανακοιμάται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment