PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δήλωση του επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου» Ν. Ζούτσου


Δήλωση του Νίκου Ζούτσου, εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου» με αφορμή τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Με τίτλο «Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς» ο κ. Ζούτσος αναφέρει τα παρακάτω:

«Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου  και ο δημοτικός της σύμβουλος Νίκος Ζούτσος θέλουν να  ευχαριστήσουν τους φίλους και τις φίλες που στήριξαν  και αντιστάθηκαν στον οδοστρωτήρα  της μπλε θύελλας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει μια σημαντική, συντηρητική αναδίπλωση της κοινωνίας και κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος του κόσμου της εργασίας. Οι συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις ενισχύονται περαιτέρω επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε μνημονιακές λογικές  καλλιεργώντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική έξω από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το αγωνιστικό ριζοσπαστικό τμήμα της κοινωνίας βρέθηκε σε δύσκολη θέση και εξαιτίας και της αδυναμίας του να εμπνεύσει και να πείσει, υποχώρησε.

 Η συντηρητική μετατόπιση εκφράζεται και στο Δήμο μας με την ενίσχυση σε ποσοστό της παράταξης Παχατουρίδη η οποία αποκτά  νέα “όπλα” για να συνεχίσει το “έργο” της με την καθεστωτική αντίληψη που τη διακρίνει.  Απορρόφησε το 80% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ενσωμάτωσε απόλυτα τους ψηφοφόρους της ΝΔ, της ΧΑ, του Βελόπουλου και των λοιπών μικρότερων κομμάτων. Η σκηνοθεσία «του Δημάρχου της καρδιάς μας” απέδωσε τα δέοντα με την επιστράτευση γνωστών αοιδών και λοιπών δυνάμεων που λειτουργούν θαυμάσια στο παρασκήνιο. Η  παράταξη αυτή που διοικεί τον Δήμο 4 τετραετίες αποκτά νέες δυνατότητες να  συνεχίσει  μια πολιτική που έχει ως βάση το “φαίνεσθαι” την ίδια ώρα που οι γειτονιές του Περιστερίου στενάζουν κάτω από το βάρος τεράστιων προβλημάτων. Η γαλάζια πλημμυρίδα στο Δήμο Περιστερίου σφράγισε και την επικράτηση του κ. Πατούλη και αποδείχτηκε περίτρανα ο ομφάλιος ανάμεσα  στις αδελφές παρατάξεις αφού εθελοντές και στελέχη της Δημοτικής Αρχής μοίραζαν και ψηφοδέλτια του νέου Περιφερειάρχη. Αντίθετα, η παράταξη της Ρένας Δούρου πνίγηκε στην ανακολουθία λόγων και έργων και την ελλιπέστατη υλοποίηση προγραμμάτων με κοινωνικό πρόσημο. Ιδιαίτερα στο Περιστέρι  ήταν σημαντική η ταύτισή της με τον κ. Παχατουρίδη σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τα έργα υποδομής και την προστασία δημόσιων χώρων όπως η απουσία αντιπλημμυρικών έργων, η υπόθεση της 1ης Παιδικής Χαράς ,του ΣΜΑ κ.α.

Τα άλλα σχήματα δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν ένα συνεκτικό αυτοδιοικητικό λόγο μένοντας κάποιοι δέσμιοι του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και του κομματικού χρίσματος, ενώ υπήρξαν και άλλοι με αγαθές προθέσεις χωρίς όμως τη δύναμη να συγκρουστούν με τις καθεστωτικές λογικές. Η προσωπική φιλοδοξία υπονόμευσε την ανάγκη δημιουργίας ενός ανοιχτού μετωπικού σχήματος που θα μπορούσε να συγκρουστεί με τα καταστημένα συμφέροντα. Η πολυδιάσπαση είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τον Α. Παχατουρίδη να φαντάζει “ανίκητος” . Ταυτόχρονα ο ίδιος αξιοποίησε την εμπειρία του για να κρατήσει για τελευταία φορά ενωμένες τις φυλές των βαρόνων του που αναζητούσαν και μετρούσαν  φίλιες δυνάμεις για την επόμενη μέρα στην κούρσα της διαδοχής. Το χρήμα έρεε  χωρίς φειδώ και οι δρόμοι γέμισαν από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια (στην περίπτωση αυτή δεν λειτούργησαν τα “οικολογικά αντανακλαστικά” της αρμόδιας Αντιδημάρχου που έβλεπε τις ευειδείς συνυποψήφιες της να έχουν στρώσει  με..ομορφιά τους δρόμους).

Η Αριστερά στο σύνολό της συρρικνώθηκε και στο Περιστέρι, ακολουθώντας την πανελλαδική τάση. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αν και διατήρησε τους δημοτικούς συμβούλους, έχασε σε απόλυτο νούμερο και σε ποσοστό. Η Αριστερή Κίνηση είδε επίσης το ποσοστό της και τους ψήφους της να μειώνονται και απώλεσε μια έδρα. Και οι δυο είχαν παρουσιάσει αξιόλογες παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και στα κοινωνικά κινήματα χωρίς αυτό να κριθεί θετικά από τους πολίτες που θαμπώθηκαν από τις φωτεινές επιγραφές του κέντρου καθώς και από τη δημαγωγία και το λαϊκισμό της Δημοτικής Αρχής.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία άργησε να συγκροτηθεί και δεν κατάφερε ,στο περιορισμένο χρόνο που είχε ,να αντιστρέψει το γενικό δυσμενές κλίμα. Οι προγραμματικές μας θέσεις υιοθετήθηκαν και από άλλες παρατάξεις και ανέδειξαν όλα τα ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Θελήσαμε να δείξουμε ότι δεν απαιτούνται μεγαλοστομίες του «καλοχαιρέτα και του Χαρχούδα” άλλα ορθός κοινωνικά αποτυπωμένος λόγος. Δυστυχώς μάς έμεινε η πικρή γεύση της περιορισμένης εκπροσώπησης . Δημιουργήσαμε δεσμούς όμως με κόσμο της πόλης μας και καταφέραμε, έστω και με δυσκολία ,να εκπροσωπηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η καθυστέρηση  στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, οι αποστρατείες και οι αρνήσεις στέρησαν την δυνατότητα επικοινωνίας με όλους εκείνους που θα διέκριναν το ήθος ,την αισθητική και το τόλμημα ενός ενωτικού εγχειρήματος. Οι τιμητές των καναπέδων και οι ριψάσπιδες γρήγορα θα απογοητευτούν γιατί ΕΜΕΙΣ ήρθαμε για να μείνουμε και να αναζητήσουμε τους προσφορότερους τρόπους αγωνιστικής διεκδίκησης των χρόνιων προβλημάτων που κρύβει έντεχνα η Δημοτική Αρχή.

Μέσα σε γενικότερο κλίμα  ήττας και αμηχανίας αναζητούμε τον  τρόπο που θα σπάσουν τα δεσμά ομηρίας που έχουν δημιουργήσει οι τοπικοί μηχανισμοί εξουσίας. Είμαστε ταυτόχρονα απόλυτα πεισμένοι ότι η αναγκαιότητα μιας ανεξάρτητης αγωνιστικής δημοτικής κίνησης που να φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη των πολλών και των γειτονιών, μεγαλώνει. Μεγαλώνει επίσης η ανάγκη συνεργασίας δυνάμεων που βρίσκονται στην όχθη των λαϊκών συμφερόντων. Η διαφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή μάς επιφορτίζει με την υποχρέωση να είμαστε συμπρωταγωνιστές αντίστασης στην αυξανόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις και τις απολαβές τους, την νέα επέλαση σε μισθούς και συντάξεις και γενικότερα στα κοινωνικά δικαιώματα.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία θα επιδιώξει να βρεθεί μπροστά στους αγώνες του Περιστεριώτικου λαού για τα τοπικά αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούν.

 Καλεί όλους τους φίλους και φίλες που την υποστήριξαν να πορευτούν μαζί της σε αυτό τον δύσκολο αλλά όμορφο και ελπιδοφόρο αγώνα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment