PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δήλωση Γ. Σιδέρη για τα 20 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία


Με αφορμή τα 20 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Σιδέρης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πάνε 20 χρόνια από το φονικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Ήμουν μαθητής στο 3ο Λύκειο Περιστερίου (ΙΑ) όταν άρχισε το προσχεδιασμένο έγκλημα με τους πολλούς συνεργούς. Η μισή καρδιά των μαθητών του Περιστερίου, των εργαζόμενων, του λαού μας άρχισε να χτυπάει αλλιώτικα. Η φρίκη μας αηδίαζε, τα επιχειρήματα τους μας ανατρίχιαζαν.
Δικαιολόγηση των βομβαρδισμών και της συμμετοχής των ελληνικών στρατευμάτων στο μακελειό με το επιχείρημα “είμαστε στο ΝΑΤΟ, τηρούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις”.
Οι μνήμες φέρνουν κι άλλα στο μυαλό. Διαδηλώσεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, ακούραστη αντιπολεμική δουλειά, σταμάτημα τρένων, μπλόκο σε στρατιωτικά κομβόι.
Οι ίδιοι δύο κόσμοι συγκρούονται 20 χρόνια μετά.
Από τη μία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ μετέτρεψαν τη χώρα σε ένα απέραντο στρατιωτικό στρατόπεδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το επεκτείνει, ψήφισε τη ΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς. Ποτέ άλλοτε δε λερώθηκαν τόσο αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από ανιδιοτελείς αγωνιστές.
Όλοι μαζί καλούν το λαό να κάτσει σούζα μπροστά στους φονιάδες, τον διαβολικά καλό Τραμπ, τα τσακάλια της ΕΕ που μετράει ήδη 24 επεμβάσεις.
Από την άλλη η σταθερή θέση του ΚΚΕ που αποκαλύπτει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν εξασφαλίζουν ούτε ειρήνη, ούτε ασφάλεια. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει όλους αυτούς που υπερασπίζονται ότι πιο βάρβαρο έγινε στη γειτονιά μας τα τελευταία χρόνια, να βάλει στο περιθώριο της ιστορίας τη φασιστική Χρυσή Αυγή που στέκεται κλαρίνο μπροστά στους φονιάδες. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που παλεύει ενάντια σε πολέμους, επεμβάσεις και τις αιτίες που τις γεννούν, στις κάλπες και τον αγώνα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment