PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δέσμη προτάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση


Δέσμη προτάσεων για τη δημόσια διοίκηση και τον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών, την προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, τη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, αλλά και των θέσεων εργασίας, όπως και την πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών.

Άλλωστε, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνονται παραλείψεις, ολιγωρίες και προβλήματα στην εφαρμογή των υπαρχουσών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

«Oι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση».

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ 

  • Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, που θα αποτρέψει την κατάρρευση εκατοντάδων Δήμων τους επόμενους μήνες, από την μείωση των ανταποδοτικών εσόδων αλλά και από συσσωρευμένες υποχρεώσεις και όχι με δανεισμό, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Tην άμεση στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, την ενιαία αντιμετώπιση των δημόσιων συμβάσεων τεχνικών έργων,
  • Τη συνέχιση της υλοποίησης των έργων του Φιλόδημου και την κατάργηση της αμφισβητούμενης διαδικασίας αξιολόγησης, από ιδιώτες εμπειρογνώμονες και
  • Την ανάθεση στους δήμους έργων για τη σύνδεση όλων των κτιρίων με οπτικές ίνες. Έργου που θα αυξήσει κατακόρυφα τα πλεονεκτήματα και τη δυνατότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αποτελέσει μελλοντικά ένα σημαντικό δημοτικό έσοδο των δήμων από τις τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment