PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δάσκαλοι λαμβάνουν συσσίτιο για τους πεινασμένους μαθητές τους


Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι δάσκαλοι από τα σχολεία πέριξ του Βρεφοκομείου Αθηνών σπεύδουν για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Αν και καθημερινά 20.000 άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κομμάτι ψωμί, ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι δάσκαλοι από τα σχολεία πέριξ του Βρεφοκομείου Αθηνών σπεύδουν για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου, για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Μωρά παιδιά πηγαίνουν πεινασμένα στο σχολείο και οι δάσκαλοι στέλνουν καθημερινά αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου, παρακαλώντας για ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά αυτά.

Οι συνθήκες για τις οικογένειες των ανήλικων είναι κάτι περισσότερο από δύσκολες. Οι γονείς τους χάνουν την δουλειά τους από την μία μέρα στην άλλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, όπως το φαγητό των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος», ο Δήμος της Αθήνας έχει καταγράψει 200 περιπτώσεις βρεφών στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς, τα οποία υποσιτίζονται, καθώς οι γονείς τους δεν έχουν τα απαραίτητα για να τα ζήσουν.

Άλλα 200 παιδιά δημοτικών σχολείων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και οι δάσκαλοί τους έχουν κάνει αιτήσεις για βοήθεια.

Όπως λέει η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθήνας, οι δάσκαλοι ζητούν μερίδες, το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και τώρα προσπαθούν να καλύψουν και αυτές τις ανάγκες.

Επίσης, τουλάχιστον 10.000 μερίδες διανέμει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή και άλλες 3.500 διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων στο Ίδρυμα Αστέγων, στο οποίο γίνονται καθημερινά τρία συσσίτια.

Οι περιγραφές των δασκάλων για ιστορίες οικογενειών που έχασαν από την μία μέρα στην άλλη την δουλειά τους είναι συγκλονιστικές και οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών προσπαθούν να βοηθήσουν, όμως η κατάσταση είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Τα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς, ενώ τα χρήματα για τέτοιου είδους παροχές μειώνονται…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment