PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ. Τσαλίκης: Στόχος μας είναι το Περιστέρι να ακουστεί παντού


Στο PeristeriNews.gr μίλησε ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσαλίκης, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά και της εμπειρίας του στις εκλογές που μας πέρασαν. Ο κ. Τσαλίκης μας αποκάλυψε τα μοναδικά δρώμενα που έρχονται στο Περιστέρι τονίζοντας ότι ο Δήμος θα γίνει τόπος προορισμού για μια ακόμα φορά.

Ο Γιώργος Τσαλίκης αναφέρθηκε στο πως εξελίχθηκαν οι εκλογές αλλά και για την ευθύνη που νιώθει με τη θέση του Αντιδημάρχου.

Μας αποκαλύπτει πως συνδυάζει την βραδινή του εργασία με το πρωινό ξύπνημα που απαιτεί η θέση του στο Δήμο και αναφέρεται στις εξαιρετικές δράσεις των Κέντρων Φιλίας.

Αρκετούς μήνες μετά την ολοκλήρωση των εκλογών έχοντας πλέον μια καλύτερη εικόνα θα θέλαμε να μας πεις πως πέρασες από αυτή τη διαδικασία και τι ήταν αυτό που σου έμεινε.

Είναι πραγματικά μια εμπειρία που μπορώ να μιλάω για μια ολόκληρη μέρα. Καταρχάς να αναφέρω ότι σας θεωρώ γουρλήδες διότι μαζί κάναμε την πρώτη προεκλογική συνέντευξη και τώρα κάνουμε την πρώτη μας μεγάλη συνέντευξη μετεκλογικά έχοντας επιτύχει.

Η εκλογική μου εμπειρία ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές στη ζωή μου γεμάτη αδρεναλίνη και χαρά. Έχω ζήσει περιοδείες, μεγάλες συναυλίες, δρώμενα στην Ολυμπιάδα μαζί με το Μίμη Πλέσσα και γενικά πάρα πολλές συγκινητικές στιγμές. Σαν την αδρεναλίνη του να έχεις πάρει το σακίδιο στον ώμο και να γυρνάς στις λαϊκές και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης παρουσιάζοντας τον εαυτό σου λέγοντας «Γειά σας, είμαι ο Γιώργος» και όχι ο Τσαλίκης αφού ως γνωστόν ο Περιστεριώτης δεν μασάει από επίθετα αλλά από τη δουλειά που βλέπει, ήταν κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα.

Τι ήταν αυτό που είδαν στο πρόσωπο του Γιώργου οι Περιστεριώτες και τον είχαν μέσα στις βασικές επιλογές των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Ανδρέα Παχατουρίδη;

Όπως σας είπα ξανασυστήθηκα στον κόσμο της πόλης ως Γιώργος. Θέλησα να τους δείξω αυτό που ξέρει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου ότι είμαι ένας εργατικός άνθρωπος και φιλότιμος, ότι σέβομαι τον κάθε συνάνθρωπο και φυσικά ότι βάζω στόχους. Αυτό έπρεπε να το περάσω στους ανθρώπους του Περιστερίου μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι γνωστό ότι η πιο δυνατή στιγμή των εκλογών είναι η βραδιά των αποτελεσμάτων. Πως την έζησες;

Τη βραδιά των εκλογών επειδή δεν ήξερα αν θα εκλεγώ, μπορεί να σας φαίνεται και περίεργο αλλά άκουγα και κάποιες προβλέψεις έμπειρων ανθρώπων σε σχέση με τις εκλογές που μου έλεγαν είτε θα πας πολύ καλά είτε θα είσαι αρκετά χαμηλά. Μιας και η ιστορία της πόλης είχε δείξει ότι στις εκλογές δεν είναι βασικό κριτήριο η αναγνωρισιμότητα του υποψήφιου. Σας είχα πει και προεκλογικά ότι οι selfies δεν σε εκλέγουν. Το βράδυ των εκλογών λοιπόν ήμασταν όλοι τρομερά συγκινημένοι για το θρίαμβο του Δημάρχου. Όλοι οι υποψήφιοι για το πρώτο πεντάωρο δεν ενδιαφέρθηκαν αν έχουν εκλεγεί. Μας συνεπήρε ο θρίαμβος του Δημάρχου και η χαρά του κόσμου. Όταν ήρθε ο Δήμαρχος στο κεντρικό περίπτερο και αποθεώθηκε θυμάμαι κάποιες μοναδικές στιγμές με κόσμο να κλαίει και να υποκλίνεται στο μεγαλείο της αναγνώρισης που έδειξε το Περιστέρι στον Ανδρέα Παχατουρίδη. Εκείνη τη στιγμή δεν μας πέρασε καν από το μυαλό αν είχαμε βγει ή όχι. Όταν γύρισα στο σπίτι και με έπαιρναν κάποια τηλέφωνα από εκλογικά τμήματα λέγοντας μου ότι είχα πάει πολύ καλά σκέφτηκα ότι μάλλον τα είχα καταφέρει. Μετά από 2-3 μέρες που ξεκαθάρισε το σκηνικό και βγήκε το αποτέλεσμα το χάρηκα πάρα πολύ. Συγκινήθηκα απίστευτα γιατί δεν το περίμενα. Αμέσως μπήκε στο μυαλό μου η μεγάλη ευθύνη που δημιουργούσε αυτή η εκλογή απέναντι στο κόσμο του Περιστερίου. Αμέσως σκέφτηκα ότι τώρα είναι η ώρα για δουλειά.

Είχες στο μυαλό σου ότι θα αναλάβεις κάποια θέση Αντιδημάρχου όπως και τελικά έγινε;

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι όπου δεν ήξερα που θα προσφέρω και τι θα κάνω. Ήθελα πολύ να ανταποδώσω αυτή την αγάπη αλλά δεν είχα κάνει κάποια συζήτηση με τον Δήμαρχο. Όταν κάναμε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Σεπτέμβρη, ήταν η μέρα που ο Δήμαρχος μου ανακοίνωσε ότι θέλει να αναλάβω κάποια συγκεκριμένα κομμάτια του Δήμου. Πιο πριν δεν γνώριζα τίποτα. Εννοείται πως αποδέχθηκα την τιμητική του πρόταση και χαρακτηριστικά του ανέφερα ότι είμαι δίπλα του και θα κάνω τα πάντα για να τον βγάλω ασπροπρόσωπο.

Δεν θα μπορούσαμε να μην σε ρωτήσουμε πως τα καταφέρνεις με τα καθήκοντα σου στο Δήμο παράλληλα με την άλλη σου ενασχόληση που είναι βραδινή σε αντίθεση με τα πρωινά καθήκοντα του Αντιδήμαρχου.

Όταν είχαμε το πρώτο μας παιδί με τη Δώρα και έμεινε έγκυος στο δεύτερο είχα ρωτήσει τον πατέρα μου τώρα τι θα κάνω. Πως θα μοιράσω την αγάπη και στα δυο παιδιά. Θυμάμαι μου είχε πει η αγάπη δεν μοιράζεται αλλά διπλασιάζεται. Αυτό έγινε και με το Περιστέρι. Εφόσον διπλασιάστηκε η αγάπη βρέθηκε με ένα μαγικό τρόπο και ο χρόνος και ο τρόπος. Για μένα αν πριν από ένα χρόνο μου έλεγε κάποιος ότι θα ξυπνάω από τις 6:30 και μέχρι τις 18:00 θα είμαι σε ένα γραφείο θα του έλεγα ότι είσαι ένας κακός μάντης. Από 2 Σεπτεμβρίου που το ζω ήταν λες και το βιολογικό μου ρολόι περίμενε αυτή τη δουλειά. Δεν έχω βαρυγκωμήσει ούτε ένα πρωινό. Μπορεί να έχω και τα γονίδια μέσω του πατέρα μου που ήταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για 30 χρόνια απλά έπρεπε να υπάρξει ο κατάλληλος άνθρωπος για να μου ξυπνήσει αυτή τη θέληση. Όταν ο Ανδρέας Παχατουρίδης μου ξύπνησε αυτή την επιθυμία κατάλαβα πόσο χαρούμενος άνθρωπος είμαι που κάνω και κάτι άλλο που μου αρέσει τόσο πολύ και βάζω το δικό μου λιθαράκι προσφέροντας στην κοινωνία.

Έχεις αναλάβει δυο πολύ σημαντικές Αντιδημαρχίες. Ξεκινάμε να σε ρωτήσουμε για αυτή των Κέντρων Φιλίας. Μια Αντιδημαρχία που αφορά τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους. Τι έχεις σκεφτεί για τα λεγόμενα παλιότερα ΚΑΠΗ;

Να πούμε στον κόσμο ότι τα Κέντρα Φιλίας ασχολούνται με νέους ανθρώπους. Θέλω να πω ότι ο 60χρονος του 2019 είναι ένας νέος άνθρωπος με όνειρα, ενέργεια και όρεξη για ζωή. Θέλει να είναι σε μια χορωδία, θέλει να μάθει χορό, θέλει να ασχοληθεί με τους υπολογιστές και να κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Θέλει να ζήσει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το ότι εγώ δεν ασχολούμαι με ηλικιωμένους ανθρώπους αλλά με πεπειραμένους. Τους έχω πει ότι δεν θα λέμε τη λέξη ηλικιωμένος αλλά πεπειραμένος. Η ηλικία είναι ένας αριθμός που έχει να κάνει μόνο με την ψυχοσύνθεσή σου. Έχω γνωρίσει και πολλούς μη πεπειραμένους οι οποίοι είναι ηλικιωμένοι. Οι πεπειραμένοι των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου είναι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κάνουν φοβερές δραστηριότητες και το όραμα μου είναι στο μέλλον να γίνουν ακόμα περισσότερες και ποιοτικότερες. Οι εκδρομές που γίνονται στα ΚεΦι οργανώνονται και θα οργανωθούν ακόμα καλύτερα με ένα προγραμματισμό 8μηνου ώστε το κάθε μέλος να μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του. Πάμε σε εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις όπου βρίσκουμε πολύ καλές τιμές σε καλές θέσεις. Και για τις εκδρομές και για όλες τις δράσεις αφουγκράζομαι αυτό που θέλουν τα μέλη αφού υπάρχει επιτροπή αυτενέργειας εκδρομών και δράσεων που αποτελείται από μέλη και εγώ λειτουργώ επικουρικά στις αποφάσεις τους. Ακόμα υπάρχει η δράση «Καφές με τον Αντιδήμαρχο» όπου μια φορά το μήνα πηγαίνω σε κάθε Κέντρο Φιλίας και κάνω κουβέντα για αρκετή ώρα με όλα τα μέλη δίνοντας τους την ευκαιρία να μου εκφράσουν τα θέλω τους χωρίς να τους αναγκάζω να έρθουν στο γραφείο μου στο Δημαρχείο. Τα ΚεΦι έχουν εκπληκτικά προγράμματα και αυτό γίνεται αντιληπτό από τα δεκάδες τηλέφωνα που μου κάνουν από άλλους Δήμους για να τους δώσω το πρόγραμμα μας ώστε να το έχουν ως πιλοτικό για να λειτουργήσουν τα δικά τους.

Ας περάσουμε στην άλλη Αντιδημαρχία, αυτή του Πολιτισμού που είναι και αυτή που γνωρίζεις καλύτερα. Τι προσδοκίες υπάρχουν από τον Γιώργο Τσαλίκη και ενόψει της εορταστικής περιόδου;

Ο Πολιτισμός είναι ένα κομμάτι στο Περιστέρι που φυσάει. Είμαστε μακράν ο πιο ενεργός πολιτιστικά Δήμος της Ελλάδας αφού έχουμε περισσότερες εκδηλώσεις και από το Δήμο της Αθήνας. Πέρυσι τα Χριστούγεννα έγιναν 383 εκδηλώσεις και φέτος θα ξεπεράσουμε τις 400. Σε αυτό τον τομέα εγώ καλούμε να βάλω ένα προσωπικό στίγμα στο οποίο ο Δήμαρχος μου δείχνει εμπιστοσύνη. Θα κάνουμε γιορτές και φέτος πολύ δυνατές και ο στόχος μας είναι το Περιστέρι να ακουστεί παντού. Η πόλη μας είναι ένας Δήμος που έχει τη μεγαλύτερη προσβασιμότητα από οποιοδήποτε άλλο Δήμο εκτός από της Αθήνας. Είναι πανεύκολο λοιπόν το Περιστέρι να γίνει ένας Δήμος προορισμός για όλη την Αττική. Οι εκδηλώσεις υπάρχουν, οι υποδομές υπάρχουν άρα αυτό που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη εξωστρέφεια στο να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Έχουμε μια καταπληκτική αγορά που έχει τα πάντα, έχουμε καταπληκτικούς χώρους εστίασης και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν μας λείπει τίποτα. Οι φετινές εκδηλώσεις λοιπόν είναι βασισμένες στο να έρθουν όλοι από κάθε σημείο της Αττικής. Θα κάνουμε το άναμμα του δέντρου με τον πιο εμπορικό καλλιτέχνη της γενιάς του, τον Κωνσταντίνο Αργυρό που μονοπωλεί στα charts τα τελευταία χρόνια. Εκείνη την ημέρα θα ανακοινωθεί και κάτι πολύ σπουδαίο που θα εκπλήξει πολύ κόσμο. Πέρα από αυτή τη μέρα θα έχουμε και φέτος τα παιχνίδια για παιδιά στην πλατεία με καθημερινές δραστηριότητες και δράσεις για ένα ολόκληρο μήνα που όπως καταλαβαίνετε το Περιστέρι θα σφύζει από ζωή. Επιπλέον θα έχουμε και τέσσερα πολύ δυνατά «Street Santa» όπως τα ονομάσαμε ξεκινώντας από το άναμμα του δέντρου όπου θα γίνει μια φαντασμαγορική βραδιά που θα τους εντυπωσιάσει όλους και από τεχνικής άποψης αφού θα είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε χρονικά Δήμων. Το δεύτερο θα είναι το street party στην Αιμιλίου Βεάκη, αυτή η καθιερωμένη γιορτή όπου φέτος θα είναι ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος με τον Νίκο Μάρκογλου. 21 του μήνα θα έχουμε μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη, ένα αγαπητό καλλιτέχνη σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στη νεολαία. Θα έχουμε όλα τα είδη μουσικής μιας και θέλουμε να κινηθούμε με τεράστια ποικιλία στις μουσικές θέλοντας να προλάβουμε κάποιους που θα πουν ότι κάνουμε μόνο εμπορικές συναυλίες. Θα είμαστε πολυδιάστατοι στις μουσικές μας επιλογές μιας και θέλουμε να καλύψουμε όλες τις επιθυμίες των συμπολιτών μας. Στις 29 του μηνός θα κάνουμε στο Εκθεσιακό κέντρο την πιο γλυκιά μέρα του χρόνου αφού θα προσφέρουμε στον κόσμο γλυκά και θα γίνουν πολλές δράσεις για μικρά παιδιά και θα παρουσιάσει την εκδήλωση ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, ένας δυνατός influencer των social media στο πλαίσιο της εξωστρέφειας όπου εκείνη τη μέρα το Περιστέρι θα παίξει παντού στα social media. Εκείνη τη μέρα θα γίνει και συναυλία με τους Alcatrash και τη Zozefin που όπως καταλαβαίνετε θα είναι η εκδήλωση προορισμός για τα μικρότερα παιδιά της πόλης μας και όχι μόνο. Στις 30 του μήνα θα κόψουμε τη μεγαλύτερη Βασιλόπιτα της Ευρώπης όπου θα γίνει χαμός από τις 5:30 το πρωί. Τέλος στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει ένα όμορφο πρωινό event με την άθληση να δίνει σκυτάλη στη διασκέδαση. Τρέξιμο και μια εξαιρετική πρωινή συναυλία θα διασκεδάσουν εκείνη τη μέρα μικρούς και μεγάλους.

Κλείνοντας ποιο είναι το μήνυμά σου;

Τα όνειρα και τα σχέδια πολλά. Στόχος ένας, το Περιστέρι να γίνει πρωτεύουσα της Αττικής. Όχι μόνο πολιτιστική, πρωτεύουσα ενδιαφέροντος. Τέλος να αναφέρω ότι η εξωστρέφεια θα μας βοηθήσει αφού δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε το Δήμο με έξοδα οπότε η χορηγική παρουσία θα είναι πολύ δυνατή. Αυτό που είναι βασικό και είναι αρχή του Δημάρχου μας είναι ότι όλα είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment