PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Γ.Σ.Περιστέρι-Καβάλα 65-54


Σε άνετη νίκη του Περιστερίου με 65-54 εξελίχθηκε ο αγώνας με την Καβάλα. Πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Παπανικολάου με 25 πόντους.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην έδρα του έκανε το Περιστέρι κερδίζοντας 65-54 την Καβάλα για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1, έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Δημήτρη Παπανικολάου.
Το Περιστέρι προηγήθηκε 6-1 και 11-6, όμως η Καβάλα κατάφερε να παίξει καλή άμυνα στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου 10λέπτου να περάσει μπροστά 12-18 με επιμέρους σκορ 1-12. Τα πολλά λάθη (7) που έκανε η ομάδα μας υπερκάλυπταν ακόμα και την αστοχία των φιλοξενούμενων. Με τα 10 ριμπάουντ του Λούμπι ως το ημίχρονο, το Περιστέρι κατάφερε να ξεκινήσει 6 νέες επιθέσεις και να ανανεώσει άλλες 4. Επιθετικός εκφραστής ήταν ο Δ. Παπανικολάου με 9 πόντους. Αυτά έφτασαν στον ΓΣΠ για να ισοφαρίσει 18-18 στο 14 και 20-20 λίγοι αργότερα, όχι όμως και να κρατηθεί μπροστά με +8 (24-32) αφού η Καβάλα είχε πολλές λύσεις με 5/8 τρίποντα από την περιφέρεια.
Μετά το ημίχρονο (27-32) η ομάδα μας μπήκε στο παρκέ με διάθεση να παίξει καλύτερη άμυνα και τα κατάφερε! Το επιμέρους σκορ 15-1 έφερε εκ νέου προβάδισμα (39-33) στο 26’. Ο Δημήτρης Παπανικολάου έδινε τον ρυθμό και φτάνοντας τους 21 πόντους στο 32΄, το Περιστέρι πήγε στο +7 (50-43). Η Καβάλα φάνηκε να έχει ακόμα καύσιμο στο ρεζερβουάρ της, αφού μείωσε 52-51 στο 37,5, αλλά κάπου εκεί έσπασε η γκίνια του Σκοτ (είχε 0/7 τρίποντα), έβαλε το πρώτο και η ομάδα κατέληξε με 13-0 (65-51) να παίρνει και διαφορά. Ο Χαφ με τρίποντο στην εκπνοή τη ψαλίδισε.
Τα δεκάλεπτα: 12-18, 15-14, 19-11, 19-11
Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Διαμαντής.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 3, Κινγκ 14 (1), Παπανικολάου 25 (1τρ. – 6 ριμπ.), Α. Μάντζαρης 5 (1), Σκοτ 5 (1), Τσιάκος, Πετρουλας, Λούμπι 4 (13 ριμπ.), Μότσνικ 9.
ΚΑΒΑΛΑ (Πρίφτης): Παλάσιο 8, Κοστόφ, Χαφ 13 (3), Χ. Παπανικολάου 5 (1), Στεφνίδης, Σίμονς 8, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 10, Καραποστόλου 3 (1), Σίμτσακ 2, Αγγελόπουλος.
*** Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Τζούλια Σένσλι.
*** Πριν από το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Φάσουρα.
ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Για μένα ήταν ένα ματς όπως το περίμενα. Το σημαντικό ήταν να διαχειριστούμε το «πρέπει». Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη πίεση και δεν μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ένας παίκτη που «θα βγει» με κόστος, αλλά έτσι έχουμε αποφασίσει. Χωρίς τον Σένσλι, και χωρίς να είναι ακόμα έτοιμος ο Λούμπι στο χαμηλό ποστ και σε κακή βραδιά στα μακριά σουτ. Αυτό που μου άρεσε, όμως, ήταν ότι βρήκαμε λύσεις σε μια κακή βραδιά ειδικά στο αμυντικό κομμάτι που μας έδωσε τη σταθερά και τη διάθεση. Αυτό κάνει μια καλή ομάδα που δεν βρίσκεται σε μια καλή βραδιά ειδικά στα σουτ. Είναι αρχή του πρωταθλήματος και δεν είναι έτοιμες οι ομάδες. Θέλω να δώσω τα εύσημα στο Μότσνικ που έκανε ένα παιχνίδι που θα τον βοηθήσει στη συνέχεια. Βγαίνει πρώτη φορά από την χώρα του και θέλει να κάνει καλά παιχνίδια. Καλή συνέχεια στον Δημήτρη και την Καβάλα»
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το περιμέναμε. Είναι ψυχολογικά πολύ δύσκολο μετά το παιχνίδι με την Ρόδο που έπρεπε να το κερδίσουμε. Η Καβάλα χρησιμοποίησε τρικ στην άμυνα στα οποία είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε γιατί είναι αρχή ακόμα. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, Θα υπάρξουν αναποδιές και η ψυχολογία πρέπει να μείνει ίδια. Στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι. Πήγα καλά, αλλά μάλλον πρέπει να κάνω περισσότερα… σουτ αφού έχασα πολλά τρίποντα. Στη Ρόδο δεν μου δόθηκαν κάποια φάουλ και βγήκα εκτός ρυθμού, αλλά δεν θέλω να μιλάω για διαιτητές».
ΠΡΙΦΤΗΣ: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι και στον Αργύρη Πεδουλάκη που τον σέβομαι και είναι τιμή μου που κάθομαι δίπλα του. Βασικό χαρακτηριστικό σε ένα παιχνίδι είναι η διάρκεια συγκέντρωσης και εμείς την χάσαμε σε ένα κομμάτι του δεύτερο ημιχρόνου., Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, όμως χάσαμε την επαφή με κάποια κλειδιά του Περιστερίου. Μας κόστισε ο τραυματισμός του Στρναντ τις προηγούμενες ημέρες. Είναι σημαντικός για μας. Έχουμε χημεία μαζί του αλλά και πάλι η ομάδα λειτούργησε εκτός των τριών λεπτών. Συμφωνώ με την λέξη μαραθιώνιος για το πρωτάθλημα. Πρέπει να δουλέψουμε, να κάνουμε υπομονή και να προχωρήσουμε»
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «Το Περιστέρι επαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα, δεν αιφνιδιαστήκαμε, αλλά χάσαμε πολλά σουτ και την αυτοσυγκέντρωσή μας και ηττηθήκαμε δίκαια. Έχουμε τώρα δυο παιχνίδια εντός ξεκινώντας με τον Κολοσσό. Ξεχνάμε τα υπόλοιπα και πάμε παρακάτω».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment