PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Στουρνάρας: Πρωτοβουλία για τη μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων


Νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων ώστε να εισέρχονται νέοι μέτοχοι στις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Παράλληλα ενημέρωσε για το ύψος των «κόκκινων δανείων». Συνολικά τα δάνεια που έχουν δοθεί είναι 240 δισ. Εξ αυτών μη εξυπηρετούμενα θεωρούνται τα 108 δισ. δηλαδή ποσοστό 45%.

Τα στεγαστικά δάνεια αποτελούν το 41,8% των δανείων, τα καταναλωτικά το 55,3% και τα επιχειρηματικά το 44,7%.

Τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αναλύονται ως εξής: επαγγελματικά 67,5%, μικρομεσαίων επιχειρήσεων 59,9%, μεγάλων επιχειρήσεων 29%, ναυτιλιακά 27,4%, χρηματοοικονομικά 29%.

Όσον αφορά την μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι δεν διαφωνούν οι θεσμοί με αυτή την κίνηση και εξήγησε ότι θα αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν μη συνεργάσιμους μετόχους.

Στην περίπτωση που μέτοχος αρνείται να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να χρηματοδοτηθεί μία επιχείρηση με «κόκκινο» δάνειο θα μπορεί να μετοχοποιηθεί το δάνειο ώστε να εισέλθει νέος μέτοχος πόυ θα έχουν βρει οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment