PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Προϋπόθεση της ανάπτυξης η α’ αξιολόγηση


Αισιόδοξος ότι τα τελευταία δύο τρίμηνα του 2016 η ελληνική οικονομία θα καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Βέβαια, ο κ. Στουρνάρας έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση τη θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Όσον αφορά στο 2015, εκτίμησε ότι έκλεισε με μηδενικό ρυθμό ύφεσης, καθώς το β’ εξάμηνο ήταν σαφώς καλύτερο του αναμενόμενου.

«Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει ένα είδος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε και επανέλαβε την ανάγκη ολοκλήρωσης της α’ αξιολόγησης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους, ο διοικητής της ΤτΕ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι το «κεφάλαιο Grexit ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δυσκολεύεται να ελέγξει την προσφυγική κρίση και επισήμανε ότι τα οφέλη αυτής της εξέλιξης «πηγαίνουν» στις χώρες – φιλοξενίας, ενώ το κόστος μένει στις χώρες – μετάβασης (transit), όπως η Ελλάδα.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι το κόστος της προσφυγικής κρίσης στον ελληνικό προϋπολογισμό θα ανέλθει στο 0,3% – 0,4% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνιστά απόρροια της ύφεσης και όχι των κακών διοικήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment