PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Μεταρρυθμίσεις και τουρισμός θα μας βγάλουν από την ύφεση


Μεταρρυθμίσεις και τουρισμός θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση, είναι το μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, προβλέποντας ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, κατά τον κ. Στουρνάρα το στοίχημα της ανάπτυξης θα κριθεί από την ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την αποκατάσταση της ρευστότητας.

Βασικό ρόλο θα παίξουν, επίσης, οι εξαγωγές που παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και χρειάζονται επειγόντως ώθηση.

Το μήνυμα που στέλνει ο ίδιος είναι ότι «ξεπεράστηκε ο δημοσιονομικός σκόπελος για το 2016 και η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ. Άρα, έχουμε μεγάλα περιθώρια, αλλά δεν απειλείται η χώρα από τον δημοσιονομικό κόφτη».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι «αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα, δηλαδή λιγότερη λιτότητα, θα πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment