PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Η ΤτΕ θα εισηγηθεί την πλήρη άρση των capital controls


«Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα capital controls στις τράπεζες, προαναγγέλλοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ-0,56% θα εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Στουρνάρας προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση εξετάστηκαν η πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας.

«Χρειαζόμαστε και άλλες συστημικές λύσεις» για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ο διοικητής της ΤτΕ ως προς τα επόμενα βήματα στον τραπεζικό τομέα. Όπως η είπε, «η κυβέρνηση θα διεκδικήσει να εφαρμοστούν όλες οι εφικτές λύσεις».

Ο ίδιος σημείωσε εκ νέου την εκτίμηση της ΤτΕ ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019, το οποίο και θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση. Στο 1,9% του ΑΕΠ τοποθετεί την ανάπτυξη.

Μαξίμου: Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, κοινό συμπέρασμα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Στουρνάρα υπήρξε ότι οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

Η κυβέρνηση δηλώνει, επίσης, πως θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment