PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Σταθάκης: Το Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


«Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά τον Ιανουάριο του 2012», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παραθέτοντας το σχετικό Π.Δ. (24-1-12, ΦΕΚ ΑΑΠ/43).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003, που περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα.

«Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος «τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση “εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295″».

«Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως «την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment