PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Σταθάκης: Συμφωνία έως το Σάββατο


Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της 5ωρης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών την Τετάρτη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και διαπιστώθηκε προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα.

Πρόσθεσε δε ότι στην περίπτωση συμφωνίας αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα το Euro Working Group, προκειμένου να την επικυρώσει και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Όσο για τη νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μπορεί να γίνει αμέσως μετά, εξήγησε ο υπουργός.

Ερωτηθείς εάν έχει τεθεί το όριο των 180.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τα «κόκκινα» δάνεια του «νόμου Κατσέλη»), ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι από την κυβέρνηση έχουν τεθεί προτάσεις για το ζήτημα και συμπλήρωσε ότι εξετάζονται συμπληρωματικές λύσεις για το θέμα της α΄ κατοικίας.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στις διαπραγματεύσεις τίθενται τα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment