PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ. Σιδέρης: 12+1 λόγοι για ενιαία καταδίκη της αντιλαικής πολιτικής στο Περιστέρι


Άρθρο του Γιώργου Σιδέρη υποψήφιου Δημάρχου Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

  1. Με σχεδιασμό ΕΕ- εκμεταλλευτών- κυβερνήσεων ψηφίστηκαν 3 μνημόνια. Στη “μεταμνημονιακή” εποχή, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι δε θα καταργήσουν ούτε έναν από τους 700 εφαρμοστικούς νόμους, συμφωνούν με το 1 δις € παραπάνω φόρους το 2019. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Διοίκηση Παχατουρίδη, στον φετινό προϋπολογισμό ψήφισε το 55% των εσόδων του Δήμου να προέρχεται από φόρους του λαού του Περιστερίου. Την ίδια στιγμή οι οφειλές στα δημοτικά τέλη ανέρχονται ήδη στα 6 εκ €, χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν με κόψιμο του ρεύματος και πλειστηριασμούς οι οποίοι θα γίνονται από το Δήμο. Δηλώνει “αδυναμία” να εισπράξει δημοτικά τέλη από εταιρίες-μεγαλοοφειλέτες. Για τα κατασχετήρια όχι απλά αρνείται να μπλοκάρει την αποστολή τους αλλά μέχρι και να το φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!!

 

  1. Με το στόχο της ΕΕ και της εγχώριας αστικής τάξης για ματωμένα πλεονάσματα συμφωνούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Πλεονάσματα που είναι αποτέλεσμα ξεζουμίσματος εργατών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων. Η Διοίκηση Παχατουρίδη εμφάνισε 15 εκατομμύρια € πλεόνασμα. Που πήγαν έστω και αυτά;  Ούτε ένα ευρώ σε φιλολαικά έργα. Όλα προίκα σε εργολάβους (ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες του πρασίνου, 1η παιδική χαρά, αναψυκτήριο άλσους) και κατασκευαστές. Τώρα τα παρέδωσαν στην τράπεζα της Ελλάδας για να τα τζογάρουν στο χρηματιστήριο, να τα κάνουν ρέπος και ομόλογα, ενώ για τα μάτια του κόσμου ξεκινάει ένδικα μέσα.

 

  1. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αγωγής και φροντίδας του παιδιού είναι η άγρια πραγματικότητα που προώθησε η ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες. Μόνο φέτος υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο «voucher» – που εξασφαλίζει απαλλαγή από τα τροφεία – μόλις 93.611. Στο Περιστέρι μείνανε έξω από παιδικούς σταθμούς 265 παιδιά και άλλα τόσα και περισσότερα δεν έκαναν καν αίτηση. Τα τροφεία δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ.

 

  1. Είναι γνωστή η απόφαση της ΕΕ να προστατεύονται από “φυσικές” καταστροφές μόνο εκείνοι με τα “μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία” (Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ). Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες σε Μάτι και Μάνδρα ξεγυμνώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενοι (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), που έχουν διατηρήσει την εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Στο Περιστέρι ούτε ένα έργο της Διοίκησης δεν έχει συνοδευτεί από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό. Η περιοχή της Φιλικών, η Τσαλαβούτα (όπως την έλεγαν οι παλιοί επειδή πλημμύριζε συχνά),  μένει ακόμα Τσαλαβούτα παρά τα μερεμέτια. Οι μετανάστες και οι κάτοικοι της πνίγονται στην πρώτη βροχή.

 

  1. Στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού που επιβάλει η ΕΕ και ακολουθούν πιστά οι κυβερνήσεις τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν κανει έλεγχο της στατικότητας τους, οι δομές ειδικής αγωγής είναι ανύπαρκτες. Κοινή συνισταμένη για γονείς και μαθητές είναι να γίνονται μπαλάκι μεταξύ Διοικήσεων-υπουργείων-περιφέρειας και Δήμων. Πρόκειται περί συνειδητής επιλογής. Στο Περιστέρι το γεφύρι της Άρτας έχει μετονομαστεί σε 28ο Δημοτικό Σχολείο. Τεράστια κτιριακά προβλήματα στο 7ο και 10ο Λύκειο. Για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου και της πυρασφάλειας  των σχολικών κτιρίων που την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Δήμος δεν βγάζουν άχνα. Για τη μεταφορά των μαθητων του Καλλιτεχνικού σχολείου κοροιδεύουν γονείς και μαθητές και δήθεν τους συμπαρίστανται μόνο όταν δουν μπροστά τους καμιά κάμερα ενώ πριν λίγα χρόνια θεωρούσαν το Καλλιτεχνικό σχολείο ανεπιθύμητο στο Περιστέρι. Στην Ειδική Αγωγή το δικαίωμα των παιδιών ΑμΕΑ του Περιστερίου για μόρφωση σταματά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση αφού δεν υπάρχει Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)  και τα παιδιά  πάνε σε σχολεία άλλων Δήμων.

 

  1. Ακολουθώντας τις οδηγίες τις ΕΕ και της τρόικα για μηδαμινές προσλήψεις και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ “απαγορεύουν” τις προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Η Διοίκηση Παχατουρίδη σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας στηρίχει φανατικά το αίσχος της μερικής απασχόλησης με πάνω από το 30% των δημοτικών υπαλλήλων να είναι με 8μηνες συμβάσεις, κοινωφελή εργασία, δηλαδή με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μισθούς πείνας και δουλειά που μέχρι να τη μάθεις έχεις απολυθεί για να έρθει ο επόμενος και να ανακυκλώσει την ανεργία.

 

  1. Η ΕΕ και οι πρίγκιπες της υγείας θεωρούν την υγεία και το φάρμακο κόστος. Παρά τις τραγικές κοκορομαχίες με αφορμή υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα o ΣΥΡΙΖΑ και η  ΝΔ κρύβουν επιμελώς ότι συμφωνούν στο μεγάλο σκάνδαλο: ότι το φάρμακο και η υγεία αποτελούν εμπορεύματα τα οποία χρυσοπληρώνει ο λαός μας για να κονομάει νομιμότατα ο κάθε επιχειρηματικός όμιλος και η κάθε ιδιωτική αλυσίδα. Αυτά την ώρα που η δημόσια υγεία στενάζει, που έκλεισαν το Λοιμωδών, αποψίλωσαν τα ΙΚΑ, στενάζει το Αττικό και τα κοντινά μας νοσοκομεία από τις ελλείψεις. Την ίδια ώρα η Διοίκηση Παχατουρίδη στα εγκαίνια των ΤοΜΥ πανηγύριζε ότι “τέτοια έργα είναι επιβαβλημένα” και έκοβε κορδέλες μαζί με τον Πολάκη. Πανηγύριζε δηλαδή που στο Περιστέρι υπάρχουν 24 οικογενειακοί γιατροί (1 ανά 12.000 κατοίκους) που αυτούς θα πρέπει να επισκέπτεσαι πριν πας σε νοσοκομείο αφού θα αξιοποιούνται ως gatekeepers. Στα 3 Κέντρα Υγείας και τις 2 ΤΟΜΥ ένα χρόνο μετά υπάρχουν τραγικές ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες, σε προσωπικό εργαστηρίων και αντιδραστηρίων.

 

  1. Η ΕΕ και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις θεωρούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κόστος. Βαφτίζουν τα εργατικά ατυχήματα (δηλαδή τα εργοδοτικά εγκλήματα) “κακιά στιγμή”. Πριν λίγους μήνες σακατεύτηκε ένας εργαζόμενος στους ΟΤΑ στο Περιστέρι την ώρα της δουλειάς του και προστέθηκε στη λίστα των πάνω από 300 τραυματισμένων και 60 νεκρών εργαζομένων στους Δήμους. Η Διοίκηση Παχατουρίδη παραβιάζοντας ακόμα και τον άθλιο αυτό νόμο, αξιοποιεί ως εργάτες στα απορριμματοφόρα τους εργαζόμενους από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ γεγονός που απαγορεύεται. Ούτε καν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν παίρνει. “Η πιο καθαρή πόλη” έχει πλεόν το δικό της τραυματία.

 

  1. Η κατεύθυνση ΕΕ και αστικού κράτους για αξιοποίηση, ενοικίαση με “συμβόλαια αιώνων” ή με απευθείας παραχώρηση υπηρεσιών, ελεύθερων χώρων ή ιστορικών περιοχών σε ιδιώτες είναι γνωστή. Η Διοίκηση Παχατουρίδη αναπλάθει τα δημοτικά καταστήματα της Ψαραγοράς, χώρος που στεγάζονταν σύλλογοι και πλέον έχουν μεταφερθεί στα όρια του Δήμου, για να δοθούν προς “αξιοποίηση” σε ιδιώτες. Από τα 87 οικόπεδα που ανήκουν στο Δήμο Περιστερίου με καθεστώς χρησικτησίας έχει “χάσει” τις δίκες στα περισσότερα ενώ κάποια άλλα τα έχει αγοράσει (!!!) από καταπατητές. Όσον αφορά το γήπεδο ο λαός του Περιστερίου πλήρωνε μέχρι στιγμής το νερό της ΠΑΕ Ατρόμητος απο δω και πέρα θα πληρώνει και το ρεύμα του ιδιοκτήτη – καπιταλιστή Σπανού.

 

  1. Με εργαλείο τα κονδύλια της ΕΕ και του ΕΣΠΑ, στο όνομα της καταπολέμησης της φτώχειας μια σειρά από οξυμένες λαϊκές ανάγκες παραδίνονται σε κάθε λογής ιδιωτικά δίκτυα και συμφέροντα. ΜΚΟ και κοινωνικοί συνεταιρισμοί λυμαίνονται δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια, διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, χειραγωγούν συνειδήσεις. Την ίδια ώρα που η Διοίκηση Παχατουρίδη στηρίζει την αντιλαική πολιτική που αναπαράγει τη φτώχεια προσπαθεί να καλυφθεί παίζοντας το “φιλάνθρωπη” (με τη χορηγία του ΣΚΑΙ και του Σκλαβενίτη) και αφήνει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου να καταρρέουν από την υποστελέχωση.

 

  1. Είναι γνωστή η φιλοναρκωτική πολιτική της ΕΕ με ολίγον από προοδευτική σάλτσα “αποποινικοποίησης” και “ελεύθερης επιλογής”. Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, όπως και πρόσφατα με την ψήφιση των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (θανάτου σε ελεύθερη μετάφραση). Τα ναρκωτικά, δηλαδή η καταστολή στο μυαλό και το σώμα είναι παράνομα επειδή είναι επικίνδυνα, όχι το αντίστροφο. Στο Περιστέρι δεν υπάρχει δομή απεξάρτησης (πηγαίνουν όλοι στο Β Τμήμα Κοινωνικής Επανένταξης ανδρών του 18 ΑΝΩ και στο  Ιατρείο Ουσιοεξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ που στεγάζεται στο Αττικό- Χαιδάρι). Στον τομέα της πρόληψης, υπάρχει το Κέντρο Πρόληψης “Οδοιπορικό”,που ανήκει θεσμικά στο Δήμο Περιστερίου και παρά τις ηρωικές προσπάθειες των 7 (!!!) εργαζομένων που έχουν φτάσει στα όρια τους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Δεν υπάρχει οργανωμένο σχεδιο επισκέψεων και παρεμβάσεων, ενώ στοχευμένη ενημέρωση για τη χρήση ουσιών γίνεται μόνο αν κάποιος έχει αυτό το αίτημα. Από την πλευρά του δήμου δεν υπάρχει καμιά άλλη δράση. Τα τελευταία χρόνια ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συζητηθεί κάτι.  Ουτε καν μία έρευνα δεν έχει γίνει (η τελευταία έγινε στο Περιστέρι το 2002)

 

  1. Χρόνια τώρα η ΕΕ κάνει ένα λυσσαλέο αγώνα για να πείσει ότι ο φασισμός είναι ταυτόσημος με τον κομμουνισμό (δηλαδή με αυτόν που τον τσάκισε), οι ιμπεριαλιστές ξεκληρίζουν λαούς για πηγές ενέργειας και φυσικού αερίου, δημιουργούν τεράστια κύματα προσφύγων και αξιοποιούν τους μετανάστες για να πέφτουν τα μεροκάματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμφωνούν και στηρίζουν απαρέγκλιτα την πολιτική των ευρωΝΑΤΟικών. Εκθρέφουν και οι δύο το αυγό του φιδιού. Κωλυσιεργούν τη δίκη των ναζιστών-φονιάδων, πλευροκοπούν και χαριεντίζονται με τους φασίστες για να πάρουν ή να κόψουν ψήφους ο ένας από τον άλλο. Η Διοίκηση Παχατουρίδη χρόνια τώρα έχει τέτοιες φασιστικές φωλιές στο φηφοδέλτιο της. Το Φλεβάρη ο Δήμαρχος Περιστερίου φωτογραφιζόταν στον αγιασμό του Κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών  δίπλα στον υπόδικο Γερμενή της Χρυσής Αυγής ενώ το 2010 είχε υποψήφιο στο Δήμο τον Μπούκουρα (αυτόν που μετά κλαψούριζε στη Βουλή).

 

Για συντομία χώρου σταματάμε εδώ.

Αλλά ας πούμε και το κυριότερο: Ο λαός του Περιστερίου πολλά χρόνια τώρα έδωσε δύναμη, στήριξε τη Διοίκηση Παχατουρίδη. Της έδωσε μία τεράστια δύναμη που δεν την αξιοποιήσε για να δυναμώσουν οι αγώνες, η αντίσταση, οι διεκδικήσεις. Την αξιοποιήσε για να τους βουλώσει το στόμα, να αθωώνει την όποια κυβέρνηση. Για αυτό καμάρωναν λέγοντας ότι όταν πήγαν τον προυπολογισμό του Δήμου στο Υπουργείο “δεν μας έκαναν ούτε μία μουτζούρα”. Για αυτό δήλωναν στα ΜΜΕ πριν λίγους μήνες ότι ο Δήμος λειτουργεί ως “αμορτισέρ για τα προβλήματα της κεντρικής εξουσίας”. Αυτά είναι δικά τους λόγια, όχι τα δικά μας. Για αυτό άλλωστε οι μόνες φορές που ζοριζόταν η πλειοψηφία στο Δήμο ήταν όταν γίνονταν κινητοποιήσεις από κατοίκους, εργαζόμενους, όταν γίνονταν απεργίες ή μαζικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις.

Ας είναι  αυτά κάποια κριτήρια ψήφου και δράσης μέσα στα τόσα άλλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment