PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Έπιασε “πάτο” η απορρόφηση πόρων για έργα στην Περιφέρεια Αττικής


Πλήρης αποτυχία της διοίκησης της Περιφέρειας στην εκτέλεση έργων για την ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης στην Αττική  

Στο 1,99 % η απορροφητικότητα σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση, η χειρότερη της τελευταίας 4ετίας

Με αλχημείες επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η Περιφέρεια

Την αδυναμία της νέας περιφερειακής αρχής να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής αποδεικνύει η τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής – της οποίας ειρήστω εν παρόδω τα περισσότερα μέλη ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη – η απορρόφηση κονδυλίων για την εκτέλεση περιφερειακών έργων και έργων δημοσίων επενδύσεων, από 1-1-2015 έως 30-9-2015, ανήλθε στο τραγελαφικό ποσοστό της τάξης του 1,99 % έναντι 1,26 % το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε απόλυτους αριθμούς η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλε δαπάνες ύψους 7,8 εκ. € επί εγγεγραμμένων και προβλεπομένων πιστώσεων ύψους … 407 εκ. €.

Σύμφωνα με τα ανηρτημένα στο Διαύγεια στοιχεία, πρόκειται για την μικρότερη απορρόφηση πόρων την τελευταία 4ετία (από το 2012), που έρχεται μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα και την πολυπληθέστερη περιφέρεια της  Αττικής, την ώρα δηλαδή που η αγορά έχει στεγνώσει και τα δημόσια έσοδα (όπως για παράδειγμα από τον ΦΠΑ) έχουν πιάσει πάτο.

Με την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αιτιάσεις της παράταξης «Αττική» περί άτυπης κήρυξης στάσης πληρωμών στην Περιφέρεια Αττικής, εξέλιξη που επιφέρει ένα ακόμη σκληρό πλήγμα στην καθημαγμένη τοπική οικονομία και απασχόληση.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «Σήμερα κάποιοι κατάλαβαν ότι η απόσταση μεταξύ προεκλογικών λόγων, φλύαρης κριτικής και έργων είναι αγεφύρωτη» και συμπλήρωσε «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι σε μια εποχή που η Περιφέρεια Αττικής μπορούσε να προσφέρει περισσότερο ίσως από κάθε άλλον φορέα στην κίνηση της τοπικής οικονομίας, η διοίκησή της αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Δυστυχώς εδώ και έναν χρόνο η Αττική αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός πάει συνέχεια προς τα πίσω. Και να φανταστεί κανείς ότι προεκλογικά κατηγορούσαν εμάς ότι είχαμε παρκάρει τα λεφτά …».

Σε ό,τι αφορά την μάταιη προσπάθεια της διοίκησης της Περιφέρειας να παρουσιάσει με χθεσινή της ανακοίνωση, την παταγώδη αποτυχία της σε … επιτυχία, δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά.

Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα πρακτικά της αντίστοιχης περσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο ίδιος αντιπεριφερειάρχης είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση για χαμηλή απορροφητικότητα. Μόνο που τότε το ποσοστό απορρόφησης ήταν σχεδόν διπλάσιο από το σημερινό … .

Ας διαλέξει λοιπόν η διοίκηση της Περιφέρειας πότε έλεγε ψέματα, τότε ή τώρα;

 

*Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ποσοστό απορρόφησης για έργα ανέρχεται σε 1,99 %.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment