PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός:«Να αποπέμψει ο Παπανδρέου τους υπουργούς που αποτυγχάνουν»


Νέα “καρφιά” κατά της κυβερνητικής λειτουργίας άφησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Νέα “καρφιά” κατά της κυβερνητικής λειτουργίας άφησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 97,2, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να αποπέμψει όποιον υπουργό αποτυγχάνει στο έργο του. “Καρφιά” και προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Ένας ο οποίος καθυστερεί, αυτό είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, να του πει στο “σπίτι σου”, καθαρά πράγματα όμορφα και ωραία» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που κάποιος υπουργός δεν καταφέρει να εφαρμόσει έναν νόμο του σημαίνει ότι απέτυχε και ότι θα πρέπει να αποχωρήσει, αφήνοντας αιχμές για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Σγουρός σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ο προπονητής στο ποδόσφαιρο αν δεν πάει καλά στο 20λεπτο δεν τον αλλάζει; Γιατί πρέπει να περάσουν 90 λεπτά για να πει δεν έπαιξες καλά και δεν σε άλλαξα και περιμένω την ευκαιρία στο επόμενο παιχνίδι, το έχασες το παιχνίδι».

«Σίγουρα υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ κοινωνίας και κεντρικής διοίκησης. Η κοινωνία τρέχει με 100 χιλιόμετρα η κεντρική διοίκηση πηγαίνει με 10. Αυτό λοιπόν δημιουργεί όλες τις δυσκολίες και την έλλειψη προσαρμογών σε αυτή την ταχύτητα. Σκεφθείτε λοιπόν το κράτος να έτρεχε με 100; Αυτό είναι το πρόβλημα. Το πρώτο είναι η συναρμοδιότητα, το δεύτερο η γραφειοκρατία, και το τρίτο η διαφθορά» σημείωσε.

«Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι η συναρμοδιότητα δηλαδή όλα τα περίπου 8 Υπουργεία όπου έχει το καθένα τη δική του αρμοδιότητα, πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο κάτω από έναν επικεφαλής, εγώ τις προάλλες είπα να μπει επικεφαλής ο Πρωθυπουργός, αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να αναλάβει ένας ο οποίος θα συντονίσει σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας. Το κέντρο της Αθήνας αφενός μεν οικονομικά καταστρέφεται, να μην πάω σε απόλυτες εκφράσεις, και από την άλλη η κοινωνική συνοχή έχει διαλυθεί», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η αθρόα εισαγωγή είτε από τα νησιά είτε από τον Έβρο, να κάνουμε έντονη παράσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Frontex να γίνει πιο έντονη και πιο πολυπληθής η παρουσία της στα σύνορα και στον Έβρο αλλά και στα παραθαλάσσια απέναντι από τα νησιά μας από την Τουρκία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment