PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: «Είμαστε έτοιμοι για τον Καλλικράτη»


Ήδη έχουν υπογραφεί και δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 υπουργικές αποφάσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι «το υπουργείο είναι έτοιμο για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Καλλικράτης”».

Παράλληλα επισήμανε ό,τι έχουν ήδη υπογραφεί και δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο από τον Ιανουάριο του 2011,θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται οι αιρετοί άμεσα.

Επιπλέον, έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για τους αιρετούς ώστε να γνωρίζουν σχεδόν βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την συγκρότηση δημοτικών αρχών, την οργάνωση των νέων δήμων, και το χρονοδιάγραμμα για τις πρώτες δέκα ημέρες.

Όσον αφορά στο θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την 1η του χρόνου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2011.

Οι μετατάξεις σε αυτόν τον τομέα υπολογίζονται περίπου σε 25.000.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment