PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ. Πατούλης: Όριο πρώτα στις θητείες των βουλευτών


Την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη προκάλεσαν εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη σε συνέντευξή του.

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα την προαναγγελία για θέσπιση ορίου στις θητείες των αιρετών των ΟΤΑ, ο κ. Πατούλης ζήτησε να μπει πρώτα όριο στις θητείες των βουλευτών και μετά στις θητείες των Δημάρχων. Όπως ανέφερε, το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας, ενώ έκανε γνωστό ότι το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ όπου θα κληθεί το Σώμα να πάρει θέση.

Γενικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σχολίασε πως η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και την αλλαγή του Καλλικράτη.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη ότι «επιλέγει διαρκώς να δημοσιοποιεί τις θέσεις κι απόψεις του μέσω επιλεκτικών διαρροών ή συνεντεύξεων, κι όχι μέσω ενός ουσιαστικού και ειλικρινή διαλόγου με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης».

«Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ήδη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα που θα δημιουργήσει στη λειτουργία και “κυβερνησιμότητα” των Δήμων η εφαρμογή της απλής αναλογικής, γι αυτό αναζητά ασφαλιστικές δικλείδες, ούτε ότι δεν έχει πει ακόμη τίποτα σχετικά με τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα της αλλαγής του Καλλικράτη» σημείωσε.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ακόμη πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος επαναλαμβάνει την πρόσκλησή της προς τον Υπουργό να παραστεί άμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στο περιεχόμενο της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment