PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η βία


Με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τους αιτίους. Αναλυτικά:

«Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων.

Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο.

Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους».

Η απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής στον Γ. Πατούλη

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αν και απών, από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έβγαλε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί το γνωστό φασίστα Τζήμερο, που συστηματικά βρίζει και δημιουργεί επεισόδια τόσο στην παρούσα, όσο  και στην προηγούμενη θητεία του περιφερειακού συμβουλίου.

Να θυμίσουμε ότι μαζί ψήφισαν τα εγκλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, γεμίζοντας την Αττική με νέες χωματερές στη Φυλή, στο Γραμματικό και σε όλα τα ανενεργά λατομεία. Μαζί έχουν ψηφίσει όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Το κίνητρο του Πατούλη είναι να καλύψει το Τζήμερο που μόνο στα λόγια είναι «επικεφαλής παράταξης». Στην πράξη είναι περιφερειακός σύμβουλος του. Να τη χαίρεται τη καινούρια της μεταγραφή η παράταξη της ΝΔ».

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση

«Η αυτονόητη αποδοκιμασία κάθε μορφής βίας κατά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταφράζεται λανθασμένα από την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής ως επιδοκιμασία  κάποιων παρατάξεων, σε βάρος άλλων.

Για μας δεν υπάρχει κόκκινη, μαύρη η πράσινη βία. Η βία δεν έχει κόμμα ή παράταξη. Η βία είναι βία, οι ύβρεις είναι βία και οι τραμπουκισμοί είναι βία. Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν κάποιοι.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί θεσμικά, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου».

Η ανακοίνωση της παράταξης «Στην Αττική Δημιουργία, Θάνος Τζήμερος»

Στην Ελλάδα της µεταπολίτευσης, το ΚΚΕ είναι υπεράνω νόµου. Μπορεί να απειλεί, να τραµπουκίζει, να δέρνει, να συκοφαντεί, να καταστρέφει, ναρυπαίνει τον δηµόσιο χώρο, αλλά να µην τιµωρείται ποτέ. Κάθε ποινικό αδίκηµα του ΚΚΕ έχει “πολιτικό χαρακτήρα”. Και, δυστυχώς, έχει πολιτική και δηµοσιογραφική ασυλία.

Χθες στο Περιφερειακό Συµβούλιο Αττικής, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Πρωτούλης, επιτέθηκε στον επικεφαλής της “∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” Θάνο Τζήµερο. Τον έβριζε επί ένα δεκάλεπτο (χαφιέ, ρουφιάνε, φασίστα, ναζί, όργανο των Γερµανών κ.λπ.) και όρµησε ως µαινόµενος ταύρος στο έδρανό του, τον έφτυσε κατά πρόσωπο και προσπάθησε να τον χτυπήσει, ρίχνοντας τελικά γροθιά στα πράγµατα που υπήρχαν πάνω στο έδρανο του κου Τζήµερου, τα οποία εκσφενδόνισε προς το µέρος του, µεταξύ των οποίων µια φλιτζάνα καφέ, που έπεσε µε δύναµη στον κο Τζήµερο λερώνοντάς τον. Ο κος Τζήµερος κάλεσε την αστυνοµία ζητώντας να συλληφθεί ο επιτεθείς, κάτι που οφείλει να κάνει κάθε πολίτης, και πολύ περισσότερο ένας αιρετός, όταν αντιλαµβάνεται έκνοµες ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση επιβραβεύει την παραβατική συµπεριφορά.

Η αστυνοµία ήρθε για να κάνει τη δουλειά της και τότε ξεδιπλώθηκε όλη η οµερτά του πολιτικού συστήµατος. Σύµβουλοι όλων των παρατάξεων, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, εµπόδισαν την αστυνοµία να προσεγγίσει τον βιαιοπραγήσαντα µε τη λογική ότι ναι µεν υπήρξε παράνοµη συµπεριφορά, αλλά δεν είναι σωστό να µπει η αστυνοµία στην αίθουσα του Περιφερειακού Συµβουλίου διότι είναι ο… ναός της δηµοκρατίας και θα µεταδοθεί µια “άσχηµη εικόνα”. Προφανώς δεν θεωρούν σηµαντικό το τι συµβαίνει αλλά το τι µεταδίδεται. Προφανώς, επίσης, µετά την κατάργηση του πανεπιστηµιακού ασύλου η αριστερά χρειάζεται νέο χώρο ατιµωρητί ανοµίας. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και τηλεφωνήµατα “άνωθεν” προς τα αστυνοµικά όργανα, εκείνα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και ο κος Τζήµερος µετέβη, µαζί µε 4 µάρτυρες, στο αστυνοµικό τµήµα Χολαργού στο οποίο υπέβαλε µήνυση κατά του επιτεθέντος.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Θάνος Τζήµερος δέχεται σωµατική επίθεση από µέλη του ΚΚΕ. Αιτία του θυµού τους είναι το ότι πρόκειται για τον µοναδικό πολιτικό που… διαφηµίζει το πρόγραµµα τους: την επιβολή δικτατορίας στη χώρα, την κατάργηση του κοινοβουλευτισµού, την κατάργηση της ∆ικαιοσύνης και την αντικατάστασή της από λαϊκά δικαστήρια, την κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του απο σώµατα ενόπλων νέων µε “εργατική καταγωγή”. Και ως αποκορύφωµα, την πρόκληση νέου εµφυλίου σε περίπτωση που η χώρα µας δεχθεί επίθεση, καθώς όπως γράφει επί λέξει το πρόγραµµα του ΚΚΕ και µπορείτε να το βρείτε στο site του εδώ: http://www.kke.gr/taytothta/. Αν η Ελλάδα εµπλακεί σε πόλεµο, “το κόµµα πρέπει να ηγηθεί της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης µε όλες τις µορφές, ώστε να οδηγήσει σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Ο κος Τζήµερος είναι επίσης το µόνο δηµόσιο πρόσωπο που υπέβαλε σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό πάνελ την ερώτηση: “αν ο λαός αποφασίσει να εκλέξει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση της χώρας, θα ξανακάνουµε εκλογές;”, όπως µπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=qJSIlaxCHYA.

Είναι απορίας άξιον πως κανένας άλλος (πολιτικός, δηµοσιογράφος, πανεπιστηµιακός, διανοούµενος κ.λπ.) δεν υπέβαλε αυτό το, στοιχειώδες για τους στόχους ενός κόµµατος, ερώτηµα. Επειδή λοιπόν οι απεργαζόµενοι την επιβολή δικτατορίας στη χώρα δεν θέλουν να ξαναβρεθούν στη δύσκολη να θέση να µασήσουν τα λόγια τους, όπως έκανε τότε ο κος Παφίλης, χρησιµοποιούν το µόνο όπλο που διαθέτουν, τον εκφοβισµό.

Κατά την επίθεση του στελέχους του ΚΚΕ στον Θάνο Τζήµερο, το Περιφερειακό Συµβούλιο συζητούσε το αίτηµα του εµπορικού συλλόγου Αιγάλεω να παραταθεί κατά δύο ώρες η λειτουργία των καταστηµάτων τους την Τρίτη 10 ∆εκεµβρίου λόγω των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήµος Αιγάλεω.

Το ΚΚΕ έπαιξε για νιοστή φορά τη γνωστή κασέτα: το κεφάλαιο που ξεζουµίζει τους εργαζόµενους, καταπατά τα δικαιώµατά τους, κ.λπ, κ.λπ.

Ο κος Τζήµερος, λόγω παρόµοιων αιτηµάτων του παρελθόντος, έχει τοποθετηθεί πολλάκις στο εν λόγω θέµα, υποστηρίζοντας πως ένας εµπορικός σύλλογος δεν θα έπρεπε καν να ζητάει την άδεια της Περιφέρειας για τις ώρες λειτουργίας των καταστηµάτων του. Από τη στιγµή που θέλουν να τα κρατήσουν ανοιχτά, πρέπει να µπορούν να το κάνουν, τηρώντας, φυσικά, τις διατάξεις περί υπερωριών. Παίρνοντας τον λόγο, αναρωτήθηκε πώς τα δικαιώµατα των εργαζόµενων τα υπερασπίζονται εργολαβικώς, άεργοι σαν τον κο Πρωτούλη ο οποίος είναι έµµισθο κοµµατικό στέλεχος χωρίς καµµία άλλη επαγγελµατική δραστηριότητα.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ αντί να θεωρήσει τιµή του το ότι το ΚΚΕ τον επέλεξε µεταξύ πολλών εθελοντών για µισθοδοτούµενη κοµµατική θέση, περιέργως εξεµάνη. Περιέργως, επίσης, τα στελέχη του ΚΚΕ εκνευρίζονται όταν κάποιος τους αποκαλεί “φασίστες”, µολονότι δεν αρνούνται ότι στόχος τους είναι η ένοπλη εξέγερση και η επιβολή δικτατορίας στη χώρα.

Οι επίσηµες κάµερες της Περιφέρειας για µια ακόµη φορά έπαθαν ξαφνική τύφλωση, όπως την προηγούµενη φορά που ο κος Τζήµερος είχε δεχθεί επίθεση στο Περιφερειακό Συµβούλιο, και η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΜΕ όχι µόνο το αποσιώπησε αλλά τον εµφάνισε ως θύτη, αντί για θύµα. Ευτυχώς και τότε (εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=7nwSAt5arNk ) και τώρα κάποιοι χρησιµοποίησαν τα κινητά τους και µπορείτε να δείτε τι ακριβώς συνέβη και πώς αυτή η επίθεση, ποινικού και µόνον ενδιαφέροντος, παρουσιάστηκε, στην καλύτερη περίπτωση µε ίσες αποστάσεις, ως πολιτικός “καυγάς”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment