PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Να ενισχύσουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας


Μετά την επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, δήλωσε «Προτεραιότητα όλων μας τις επόμενες μέρες είναι να σώσουμε τις ζωές των ασθενών από Covid-19 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και απλές κλίνες, χωρίς ταυτόχρονα να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στο υπόλοιπο σύστημα υγείας, δημόσιο και ιδιωτικό. Για τον λόγο αυτόν θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, υπό την καθοδήγηση κι ευθύνη της Πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για να κερδίσουμε τη μάχη ζωής. Σε αυτό το εθνικό κάλεσμα δεν θα λείψει κανείς ιατρός. Είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας».

Ο κ. Πατούλης ανέφερε πως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας εδώ και μήνες και τους αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους, κυρίως από την Πολιτεία, προσθέτοντας ότι ένας εξίσου μεγάλος αριθμός ιδιωτών γιατρών δίνει τη μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, σηκώνοντας το κύριο βάρος της λειτουργίας του συστήματος της πρωτοβάθμιας υγείας.

«Η πατρίδα μας, βέβαια, θα ήταν ακόμη πιο ισχυρή σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια αν είχαμε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να αποτρέψουμε τη φυγή 18.000 ιατρών υψηλού επιστημονικού επιπέδου κι εξειδίκευσης, που αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη επαγγελματική προοπτική, καθώς κι αν είχαμε στελεχώσει επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία. Αυτή η ώρα, όμως, δεν προσφέρεται ούτε για κριτική ούτε για οποιαδήποτε μορφής εκμετάλλευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

«Όταν αναχαιτίσουμε την πανδημία και η μάχη θα έχει κερδηθεί, οφείλουμε όλοι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, ισότιμα και υπεύθυνα. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες που αποκτήσαμε από τη διαχείριση της κρίσης. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε καταρχήν ότι θα επενδύσουμε στην υγεία, γιατί αποδείχθηκε στην πρόσφατη κρίση ότι κάθε ευρώ που δίνουμε για την υγεία επιστρέφει πίσω και πολλαπλάσια στην οικονομία και τους πολίτες. Για να μη ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις, έχουμε μία επιλογή: Να ενισχύσουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας της χώρας, καθώς και να αποτρέψουμε μία νέα αιμορραγία του άξιου ιατρικού επιστημονικού προσωπικού μας προς το εξωτερικό» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment